haberci
Efsanevi Üye

Muharrem İnce'nin CHP'ye Dönüşü
Türkiye'nin siyasi arenasında hareketli dakikalar yaşandı. Memleket Partisi'nin kurucusu ve Genel Başkanı olan Muharrem İnce, 4,5 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü. CHP'nin TBMM'de düzenlediği grup toplantısına katılan İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte salona giriş yaptı. İnce'ye CHP rozeti takılması beklenirken, Özgür Özel'in ilginç yorumu herkesi şaşırttı: "Muharrem İnce'ye rozet takmam lazım ama onun rozeti zaten doğduğundan beri anlında."
İnce, kürsüye çıkarak duygusal bir konuşma yaptı. "Bugün burada kibirle değil, düşmanlıkla da değil geldim. Kişisel hesaplarla da gelmedim. Bugün buraya Özgür Özel'in samimi davetiyle geldim. Ayrılıklar bazen kırgınlıktan, bazen umudu farklı yollarda aramaktan doğar. Benim dönüşüm geriye değil, kucaklaşmaya, sarılmaya ve hasret gidermeye geldim." diyen İnce'nin sözleri salonda yankılandı.
Muharrem İnce, siyasi hayatına CHP Yalova İl Başkanı olarak başladı ve Yalova Milletvekilliği yaptı. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olan İnce, partideki rahatsızlıklarını paylaşarak Memleket Hareketi'ni başlattı. 2021 yılında Memleket Partisi'ni kuran İnce, yaklaşık beş ay sonra CHP'ye geri dönüş yaparak siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açtı.