- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 16
- Meslek
- Webmaster
Muhasebe staj ne iş yapar?
Temel görevleri; mali rapor hazırlığı yapmak, banka hesap mutabakatlarını gözlemlemek, veri giriş görevlerini yerine getirmek, kredi kontrollerini gerçekleştirmek, finans ekibini desteklemek ve denetimleri gerçekleştirme konularında departman yöneticilerine yardımcı olmaktadır.
Muhasebe stajı nasıl yapılır?
Staja başlamak için ilgili ayın en geç 10'una kadar SSK girişinin yapılmış olması gerekmektedir. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayı iseniz, stajınızı Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir yanında (Büroda) ve/veya denetiminde (Firmada) yapabilirsiniz.
Muhasebeci olmak için kaç yıl staj?
Muhasebeci olmak için kaç yıl staj?
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları için staj süresi 3 yıldır. (Değişik fıkra:RG-14/5/2015-29355) Staj, mücbir sebepler ve yurt dışı eğitim ile yurt dışı çalışma dışında kesintisiz olarak yapılır.
Muhasebe bölümü nerelerde staj yapabilir?
Muhasebe bölümü nerelerde staj yapabilir?
Stajlar staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektöründeki işletmelerin muhasebe departmanlarında ve bağımsız müşavirlik firmalarında yapılabilir.
Mali müşavirlik stajına ne kadar ara verilebilir?
Staj, mücbir sebepler ve yurt dışı eğitim ile yurt dışı çalışma dışında kesintisiz olarak yapılır. Stajın yapıldığı işyerinin kapanması, askerlik sonrası staja başlama, nakil, işten çıkma ya da çıkarılma gibi durumlar nedeniyle staja toplamda en fazla bir yıl ara verilebilir.
Muhasebe stajı ne zaman başlar?
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları stajlarını Yeminli Mali Müşa- vir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında ve/veya onların denetim ve gözetiminde yapabilirler. Kanunun geçici 11 inci maddesi saklıdır. Madde 16- Staja her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlanır. Staj kesintisiz yapılır.
Mali müşavirlik stajı nasıl kısalır?
Mali müşavirlik stajı nasıl kısalır?
Örneğin; Kurs süresi toplam 186 saat olan bir kursa katılabilmek ve kursu stajdan saydırabilmek için; Kursun tamamına kayıt yaptırmak sureti ile, kursa devam süresi en az %75 orandan (139 saatten) az olmamak koşuluyla 3 ay staj süresinden sayılacak, tamamına devam etmeniz halinde (186 saat) 4 ay staj süresinden …