Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Mustafa Kemal mahalle mektebinden sonra hangi okula gitti?

Vektor nasil gosterilir?

Iletkenler ve yalitkanlar nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Mustafa Kemal mahalle mektebinden sonra hangi okula gitti?

Küçük Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik'te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Mustafa Kemal teyzesinin yanında hangi okula gitti?

Mustafa Kemal'in okul hayatı yarıda kalmış olur. Bir süre Langaza'da yaşadıktan sonra, Mustafa Kemal öğrenim hayatına devam etmek için Selanik'e teyzesinin yanına döner ve Selanik Mülkiye Rüştiyesine kaydolur.

Atatürk'ün gittiği ilkokulun adı nedir?

Atatürk'ün gittiği ilkokulun adı nedir?
Atatürk, eğitim hayatına ilk olarak Mahalle Mektebi'nde başladı. Daha sonra, o zamanki şartlara göre daha modern olan Şemsi Efendi Okulu'na yazıldı. Oradan Selanik'te bugünkü karşılığı ortaokul olan Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne devam etti.

Atatürk askeri okula neden gitti?

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ise oğlunun asker olmasını istemiyordu ve bu konuda oğlunu engelliyordu. Ancak hayalinde daima askerlik mesleği olan Mustafa, annesinden gizlice askeri okul sınavlarına girdi ve bu sınavları kazandı.

Mustafa Kemal Atatürk Manastır Askeri Lisesinde Hangi eğitimini tamamladı?

İlkokul öğrenimini Selanik'teki Şemsi Efendi İlkokulunda okudu. Devamında Selanik Askeri Rüştiyesi (Ortaokul) sonra ise Manastır askeri lisesinde eğitimine devam etti. Askeri okullarda eğitimini sürdürerek 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak askeri eğitimini tamamladı.

Atatürk dayısının çiftliğinden sonra hangi okula gitti?

Atatürk dayısının çiftliğinden sonra hangi okula gitti?
Bu sırada babasını kaybetti (1888). Bir süre Rapla Çiftliği'nde dayısının yanında kaldıktan sonra Selânik'e dönüp okulunu bitirdi. Selânik Mülkiye Rüştiyesi'ne kaydoldu. Kısa bir süre sonra 1893 yılında Askeri Rüştiye'ye girdi.

Selanik Mülkiye Rüştiyesi ne demek?

Selânik Mülkiye Rüştiyesi (Selanik Ortaokulu), Selanik sınırları içinde yer aldığı bilinen ve ilköğretimden sonraki aşama olan "ortaokul" düzeyinde eğitim ve öğretim veren okuldur. Mustafa Kemal Atatürk'ün kısa süren ortaokul öğrenimi Selânik Mülkiye Rüştiyesi'nde başlamış ve burada son bulmuştur.

Mustafa Kemal annesine haber vermeden hangi sınava girdi?

O dönemde okul formasını çok beğendiği komşularının oğlu Askeri Rüştiye'ye gidiyordu. Ona özenen Atatürk, asker olmasını istemeyen annesinin karşı çıkmasına rağmen, gizlice, Selanik Askeri Rüştiyesi'nin sınavına girdi. Sınavı kazandığı haberini alan Atatürk 1893'te yine gizlice bu okula kaydını yaptırdı.

Mustafa Kemal'in mahalle mektebinden sonra Şemsi Efendi Mektebi'ne geçtiği ve daha sonra Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne devam ettiği biliniyor. Sonrasında ise Manastır Askeri Lisesi'nde eğitimini tamamladı.

Atatürk annesine haber vermeden Selanik Askeri Rüştiyesi'nin sınavına girdi ve bu sınavı kazandı. Daha sonra gizlice bu okula kaydını yaptırdı.

Selanik Mülkiye Rüştiyesi, Selanik sınırları içinde yer alan ve ortaokul düzeyinde eğitim veren bir okuldur. Mustafa Kemal'in kısa süren ortaokul öğrenimini Selanik Mülkiye Rüştiyesi'nde tamamladığı biliniyor.

Vektor nasil gosterilir?

Iletkenler ve yalitkanlar nedir?

1. Konular

1. 1.284.031
  2. Mesajlar

1. 1.687.127
  3. Kullanıcılar

1. 32.590
  4. Son üye

Geri
Üst Alt