Son Konular

Müşteri kılığında binip taksiciye kabusu yaşattı! Olay anında söyledikleri şoke etti! "Onun için yapıyorum..."

Credits
1.230.139
597

Dün akşam saatlerinde yaşanan olayda kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde durdurduğu Tayfun Özişçiler (55) idaresindeki 35 T 7898 plakalı taksiye binip arka koltuğa geçti. Bayraklı'ya gitmek istediğini söyleyen şüpheli ardından şoför koltuğunun arkasına yanaştı. Soğukkuyu civarlarında şüpheli yanında getirdiği silahı şoförünbaşınadayayarak tüm paralarını istedi. Özişleyen, tüm hasılatını şüpheliye teslim ederken, saldırgan diğer paraları da istedi ve şoförün yanına gelmek için araçtan indi. Şüpheli, araçtan indiği esnada otomobilin kapısını kilitleyen Özişçiler, o anda hızla kaçtı. Tayfun Özişçiler, kamera görüntüleriyle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

başına

DEHŞET ANLARI KAMERADAYaşanan korku dolu anlar ise taksinin kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde saldırganın araca bindiği, daha sonra şoförün arka kısmına geçtiği, sürücününbaşınatabancayı dayayarak paralarını aldığı ve yanına gelmek için araçtan indiğinde sürücünün hızla kaçtığı anlar yer aldı. Öte yandan saldırganın, 'Çocuğum için yapıyorum' diyerek gasp olayını gerçekleştirdiği ve taksi sürücüsünün korkuyla 'Yeni başladım işe bu kadar param var' diyerek paralarını vermesi de görüntülere yansıdı.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

başına

Başına silah dayadığı taksiciye dehşeti yaşattı | Video
"ARABANIN ANAHTARINI İSTESE VERECEKTİM"Yaşadığı dehşeti anlatan Tayfun Özişçiler, "Akşam saat 22.30 civarı İzmir Park'tan aldım yolcuyu. Soğukkuyu'ya gideceğini söyledi. Oraya gittikten sonra ara sokağa girdik. Daha sonra birden arkamdan saldırdı ve cebimdeki paraları istedi. Benim de direnecek gücüm yoktu ve verdim paraları. Oğlum için çalıyorum, onun için alıyorum dedi. Büyük bir korku yaşadım. Allah kimseninbaşınavermesin. Yani bu kolay bir iş değil. Ben ilk önce rüya zannettim. Uykumdayım zannettim. Ne zaman iş ciddiye bindi, başladım direnmeye. Cebimdeki parayı verdim, arabanın anahtarları da olsa onu da verecektim. Şikayetçi oldum. Sonuna kadar şikayetçiyim. Bugün bana yarın başkasına. Artık araçlarda arka bölüme bir ara istiyoruz. Ara olsun, bölme olsun. Bu çok önemli" dedi.

"ARABANIN ANAHTARINI İSTESE VERECEKTİM"

başına

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Yaşanan bu olay gerçekten çok üzücü ve korkunç. Taksicinin başına gelen bu tür saldırılar asla kabul edilemez. Maalesef, bu tarz durumlar sıkça yaşanabiliyor ve tüm taksici kardeşlerimizin güvenliği için gerekli önlemlerin alınması şart.

Taksici arkadaşımızın yaşadığı dehşeti ve korkuyu anlamak mümkün. Para karşılığında işini yapmaya çalışan bir kişinin böyle bir durumla karşılaşması gerçekten çok üzücü. Aynı zamanda, "Çocuğum için yapıyorum" gibi bir gerekçeyle böyle bir suçu işlemek, kabul edilemez bir açıklama.

Taksici arkadaşımızın cesareti ve tepkisi takdire şayan. Paraları verirken önce dirense de, sonunda güvenliği için teslim olmuş. Bu tür durumlarda can güvenliği her şeyden önemli.

Öte yandan, tüm taksici ve yolcuların güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle araçlarda arka bölme olması gibi önlemler, benzer durumların yaşanmasını engelleyebilir.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ve tüm taksici kardeşlerimizin can güvenliğinin sağlanmasını diliyorum. Güvenliğin herkesin en temel hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor.