Modoratör
New member
Neredesin sen neden yazıldı?
Bu vesileyle tekrar söyleyelim: Neşet Ertaş "Neredesin Sen" türküsünü annesi için yazmıştır. İlk satır "Şu garip halimden bilen, şiveli nazlım" şeklindedir. İşveli değil şiveli'dir. Diğer dizeler gibi bu ifade de merhumun annesini tasvir eder.
Gönlüm hep seni arıyor kimler söylüyor?
Gönlüm hep seni arıyor kimler söylüyor?
( * ) Neşet Ertaş – Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ,,, – YouTube.
Tatlı Dillim söz müzik kime ait?
Tatlı Dillim söz müzik kime ait?
Filmin müziklerini Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş bestelemiş ve Selda Bağcan seslendirmiştir.
Tatlı Dillim Güler Yüzlüm şarkısını kim söylüyor?
Selda Bağcan – Tatlı Dillim Güler Yüzlüm (Orjinal Plak Kayıt) – YouTube.
Cahildim dünyanın rengine kandım sözleri kime ait?
Cahildim dünyanın rengine kandım sözleri kime ait?
Neşet Ertaş, babasına rağmen Leyla ile evlenir. Ancak evliliği 7 yıl sonra biter. Evliliklerinin bitmesi üzerine Neşet Ertaş, "Cahildim dünyanın rengine kandım" sözleriyle başlayan türküsünü yazar.
Neredesin sen kim söylüyor?
Neredesin sen kim söylüyor?
Aliye Mutlu – Neredesin Sen (Tatlı Dillim) – YouTube.
Neredesin Sen şarkısını ilk kim söyledi?
Öyle şarkılardan biridir "Neredesin Sen" türküsü. Türk halk ozanımız nam-ı diğer Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş tarafından derin anlamlar yüklenerek yazılan bu türkü alır başka diyarlara götürür bizi.
Tatlı Dillim filmi hangi köyde çekildi?
Tatlı Dillim filmi hangi köyde çekildi?
TATLI DİLLİM NEREDE ÇEKİLDİ? 1972'de yapımı olan Tatlı Dillim filminin çekimleri İstanbul ve Bolu'da gerçekleştirildi. Bu iki kentte yapılan çekimler, aynı sene içerisinde tamamlandı ve filmi 1 Kasım'da vizyona çıktı.
Zahidem türküsü hangi yöreye aittir?
Zahidem türküsü hangi yöreye aittir?
Kırşehir'de kulaktan kulağa yayılan bu sevdayı anlatan dizeler ozanlar, abdallar tarafından söylenir. Fakat hem Zahide hem de Arap Mustafa yaşadığı ve başka insanlarla evli olduğu için açıktan söylenmez. Neşet Ertaş, on üç yaşlarındayken bir köy düğününde bu şiir eline verilir.
Ahirim sensin kime ait?
Neşet Ertaş her zaman kendisi gibi bir müzisyen olan babası Muharrem Ertaş'ın izinden gitti. İkilinin arasındaki ilişki "Ahirim Sensin" türküsüne de ilham oldu.
Neredesin sen sözleri kime ait?
Neredesin sen sözleri kime ait?
Neredesin Sen'in sözleri ve müziği Neşet Ertaş'a, düzenlemesi ise Uğurcan Sezen'e aittir.
Neredesin Sen türkü mü?
Neredesin Sen türkü mü?
Söz ve müzik Neşet Ertaş'a aittir. Neşet Ertaş, bu türküyü 12 yaşında iken kaybettiği Döne Ertaş için yazmıştır. Annesi Kırşehir şivesi ile konuştuğundan ilk satırda, "şiveli nazlım" demiştir. Müzik Dairesi Başkanlığı THM ve Oyunları Müdürlüğü tarafından derlenmiştir.
Zahidem türküsü kime ait?
Halk arasında "Zahidem" adıyla ün yapan türkünün şairi Aşık Arap Mustafa, 1901 yılında Çiçekdağı'na bağlı Orta Hacı Ahmetli köyünde dünyaya gelmiştir.
Zahidem sozleri kimin?
Zahidem sozleri kimin?
Kimi yerlerde bu türkünün sözlerini Arap Mustafa`nın 'Hektor' adında arkadaşının kaleme döktüğü söylenir. Sözleri besteleyen ise Neşet Ertaş`dır.
Muharrem Ertaş babası kimdir?
Muharrem Ertaş babası kimdir?
Kara AhmetMuharrem Ertaş / Babası