haberci
Efsanevi Üye

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırıları için takdir ederek, "Başkan Trump, cesurca önderlik ederek özgür dünyaya ışık tutuyor. O, İsrail'in vazgeçilmez bir dostudur" dedi.
Netanyahu, ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü operasyonlara ilişkin bir video mesaj yayınladı. İran'ın nükleer tesislerine yönelik gerçekleştirilen "Yükselen Aslan Operasyonu"nun büyük başarısından bahseden Netanyahu, "Başından beri söz verdiğimiz gibi, İran'ın nükleer tesislerine karşı etkili bir müdahalede bulunduk" dedi.
ABD'nin İran'ın Fordow, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine düzenlediği saldırıları onaylayan Netanyahu, "ABD ordusu, Başkan Trump liderliğinde, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile koordineli bir şekilde hareket ederek İran'a karşı kararlı bir tutum sergiledi" açıklamasında bulundu.
"Bu saldırılarla birlikte, ABD ve İsrail'in İran'a karşı gerçekleştirdiği operasyonlar güçlü bir şekilde devam ediyor" diyen Netanyahu, "İran'ın nükleer programı sadece bizim için değil, aynı zamanda dünya barışı için de ciddi bir tehdit oluşturuyordu" şeklinde konuştu.
Netanyahu, Trump'ın saldırıların ardından kendisini arayarak tebrik ettiğini belirterek, "Aramamız çok samimi ve duygusal geçti. Trump, beni ve İsrail halkını tebrik etti, ben de ABD pilotları ve halkını tebrik ettim" dedi.
"Başkan Trump, cesurca önderlik ederek özgür dünyaya ilham veriyor. O, İsrail için büyük bir destekçidir" diyen Netanyahu, "Kendim, tüm İsrail halkı ve Yahudi topluluğu adına, ona içtenlikle teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. - TEL AVİV