haberci
Efsanevi Üye

Türk düşünce dünyasının önemli isimlerinden Nurettin Topçu'nun ölümünün 50. yılında düzenlenen etkinlik, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Esenler Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen program, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, konuşmasında Nurettin Topçu'nun Türk düşünce ve eğitim hayatındaki önemine vurgu yaparak, onun eğitim anlayışının değerini anlattı. Topçu'nun sınıfı bir mabet olarak gören ve insani değerlerle donanmış bir neslin yetişmesine katkı sağlayan biri olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Sadettin Ökten ise Topçu ile olan kişisel deneyimlerini paylaşarak, onun ahlaki kişiliğine vurgu yaptı. Ökten, Topçu'nun etkileyici sohbetleri ve öğretileriyle çevresine ilham verdiğini ifade etti.
Etkinlikte konuşan bir diğer isim Prof. Dr. Mustafa Kara, Nurettin Topçu'nun din, tasavvuf ve gönül dünyasına dair derinlikli düşüncelere sahip olduğunu vurguladı. Kara, Topçu'nun eserlerinin derinliklerinden yüzeye çıkan hava kabarcıklarına benzetilmesi gerektiğini ifade etti.
Topçu'nun tasavvufi yönlerine odaklanan Kara, onun kişisel ve dini değerlerine olan bağlılığını anlattı. Topçu'nun sadece öğretmenlikle değil, sohbetleriyle de öğrencilerine yol gösterdiğini belirtti.
Prof. Dr. İsmail Kara ise Topçu'nun eğitim sistemi üzerine düşüncelerine değindi. Topçu'nun maarif sistemine getirdiği eleştirilerin önemine vurgu yaparak, eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti. Topçu'nun eserlerinin incelenmesi ve anlaşılması gerektiğini ifade etti.
Program, katılımcılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Nurettin Topçu'nun fikirleri ve mirası, gelecek nesillere ışık tutmaya devam edecek gibi görünüyor.