Modoratör
Yeni Üye
Öğrenim bursu hangi durumlarda kesilir?
22 Yaşının üstünde olan kişilere MEB bursu verilmemektedir. Öğrenciler için herhangi bir usulsüz sicil kaydının bulunmaması ve memuriyetine engel olacak sakıncalı davranışlara dair bir raporun olmaması gerekmektedir. Ek kontenjanla tercih yapıp kazanan kişiler MEB bursundan yararlanamayacaktır.
TEV bursu kyk bursunu etkiler mi?
TEV'den burs alırken veya yeni başvuru aşamasında; başka bir resmi veya özel kurumdan burs alınmaması gerekmektedir. Bu kurala Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) verdiği burs da dahildir. KYK'dan geri ödemeli olan kredi alınmasının bir sakıncası bulunmamaktadır.
Bahçeşehir Üniversitesi burs nasıl alınır?
Bahçeşehir Üniversitesi burs nasıl alınır?
IB diploma notu 32 ve üzeri olanlara (Öğrencilerin diplomaları veya eşdeğer belge ile başvurmaları gerekmektedir.) 1- Bahçeşehir Üniversitesi'nin lisans programlarına burssuz kontenjandan yerleştirilmiş iseler, kaydoldukları tarihte açıklanan öğretim ücretinin %'i oranında burs sağlanır.
TEV bursu kaç ay veriliyor?
TEV bursu kaç ay veriliyor?
Burslar her öğretim yılında ekim-haziran ayları arasında dokuz ay yatırılmaktadır.
KYK bursu ilk dönem kesilir mi?
KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez. Ama iki dönem ortalaması 1.99 ve altında kalırsa burs krediye dönüşür.
KYK bursu ortalama kaç olursa kesilir?
Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
T3 vakıf bursu kyk bursunu etkiler mi?
T3 vakıf bursu kyk bursunu etkiler mi?
KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmadan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir. Hakem daha Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.
Türk Eğitim Vakfı kaç kişiye burs veriyor?
Türk Eğitim Vakfı kaç kişiye burs veriyor?
Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, her yıl 7-8 bin öğrenciye burs verdiklerini, böylece sadece gençlere değil, ailelere de destek olduklarını söyledi.
Bahçeşehir Üniversitesi burs kaç yıl?
3- ApplyBAU üzerinden kazanılan burslar başvurulan yıl kayıt olunduğu takdirde geçerlidir. Sağlanan burs, Fakültelerin 4 yıllıklık bölümleri için 7(yedi) yıl boyunca geçerlidir.
TEV bursu ne zaman kesilir?
Her yıl bursiyerlerin başarı durumları kontrol edilmekte, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin ve TEV burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin bursu kesilir.
1 dönem kalırsam burs kesilir mi?
1 dönem kalırsam burs kesilir mi?
KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan "başarılı olma" durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.
1 donem burs kesilir mi?
1 donem burs kesilir mi?