Son Konular

Ogretimi planlama asamalari nelerdir bu asamalarda neler yapilir aciklayiniz?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.638
Meslek
Webmaster

Öğretimi planlama aşamaları nelerdir bu aşamalarda neler yapılır açıklayınız?

Plân, öğretimin niteliğine ve seviyesine, konuya, öğretim dalına ve amacına uygun olur ( MEB, 2003).
- Öğretmenin Kendini Geliştirmesi.
- Çevreyi Tanıma.
- Yöntem/Teknikleri Belirleme.
- Araç Gereç ( Materyal ) Hazırlama.
- Öğrenci Hazırlığı
- Yıllık Çalışma Takvimi Hazırlama.

Öğrenme etkinliği ne demek?

Öğrenme Etkinlikleri bir dizi konuda gerçekleştirilen kısa ve yoğun çevrimiçi etkinliklerdir. Konular, özellikle pedagojik alanlarla ilgilidir ve öğretmenler arasında gerçekleştirilen aktif çalışmaları ve fikir tartışmalarını içerir.

Grupla Öğrenme Etkinlikleri nelerdir?

A. GRUPLA ÖĞRETİM TEKNİKLERİ 1- Büyük Grup Öğretimi.

Ders planı neye göre hazırlanır?

Ders planı neye göre hazırlanır?
Ders planlamasından önce öğretmen, öğrencilere kazandırılacak hedefleri ve istendik davranışları belirlemelidir. Öğretmen, hedef davranışların kazandırılacağı içeriği ve müfredatı göz önünde bulundurmalıdır. Öğretmen, istenilen hedeflere nasıl ulaşılacağı sorusunu yanıtlamalıdır.

Öğrenim planı nedir?

Öğrenim planı nedir?
Öğrenim planı, öğrenim sürecinin akademik anlamdaki yol haritası niteliği arz eden bir taahhüt belgesidir.

Öğretim planı Nasıl Hazırlanır?

Ders planı nasıl hazırlanır?
- Ders planlamasından önce öğretmen, öğrencilere kazandırılacak hedefleri ve istendik davranışları belirlemelidir.
- Öğretmen, hedef davranışların kazandırılacağı içeriği ve müfredatı göz önünde bulundurmalıdır.
- Öğretmen, istenilen hedeflere nasıl ulaşılacağı sorusunu yanıtlamalıdır.

Grupla öğrenme Etkinlikleri nelerdir?

Eğitim öğretim teknikleri nelerdir?

Öğretim teknikleri
- SORU – CEVAP TEKNİĞİ
- PROBLEM ÇÖZME TEKNİĞİ
- SESLİ OKUMA TEKNİĞİ
- SESSİZ OKUMA TEKNİĞİ
- GÖSTERİP YAPTIRMA TEKNİĞİ
- BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ (Osborn)
- GEZİ TEKNİĞİ
- GÖZLEM TEKNİĞİ

Öğretimi planlama aşamaları oldukça önemlidir ve öğrencilerin başarılı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için dikkatle uygulanması gereken adımlardır. Bu aşamalar genellikle şu şekildedir:

1. **Öğretmenin Kendini Geliştirmesi:** Öğretmen, eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmeli, sürekli olarak kendi bilgi ve becerilerini artırmalıdır.

2. **Çevreyi Tanıma:** Öğretmen, öğrencilerin yeteneklerini, ilgi ve ihtiyaçlarını dikkate alarak öğretim planını oluşturmalıdır.

3. **Yöntem/Teknikleri Belirleme:** Öğretmen, öğretim sürecinde hangi yöntem ve teknikleri kullanacağını planlamalıdır. Öğrencilerin farklı öğrenme stillerini göz önünde bulundurmalıdır.

4. **Araç Gereç (Materyal) Hazırlama:** Öğretmen, öğrenme sürecini desteklemek için gerekli materyalleri hazırlamalı ve kullanmalıdır.

5. **Öğrenci Hazırlığı:** Öğrencilerin öğrenmeye hazır olmalarını sağlamak için motivasyonu artıran, ilgi çekici ve anlaşılır bir bağlam oluşturmalıdır.

6. **Yıllık Çalışma Takvimi Hazırlama:** Öğrencilerin öğrenme hedeflerine ulaşabilmeleri için yıllık bir çalışma takvimi hazırlanmalıdır. Bu takvim, derslerin ve etkinliklerin düzenlenmesini sağlar.

Öğrenme etkinlikleri, öğrencilerin farklı konularda aktif olarak katılım gösterdikleri ve öğrenme sürecine etkin bir şekilde dahil oldukları çeşitli pedagojik faaliyetlerdir. Öğrenme etkinlikleri özellikle pedagojik alanları kapsar ve öğretmenler arasında gerçekleştirilen aktif çalışmaları ve fikir alışverişlerini içerir.

Grupla öğrenme etkinliklerinden biri, Büyük Grup Öğretimi olarak adlandırılmaktadır. Bu teknik, büyük bir öğrenci grubuyla etkileşim içinde olmayı ve öğrenmeyi destekler.

Ders planı hazırlanırken öğretmenin öğrencilere ulaşılması gereken hedefleri, istenen davranışları ve içeriği belirlemesi önemlidir. Öğrencilerin gereksinimlerine ve müfredat gereksinimlerine göre bir plan hazırlanmalı ve hedeflere ulaşmak için uygun yöntem ve teknikler seçilmelidir.

Öğrenim planı ise öğrenme sürecinin akademik anlamdaki yol haritasını ve taahhüt belgesini ifade eder. Öğrencilerin akademik başarılarını ve gelişimlerini desteklemek için belirli hedeflere ulaşmalarını sağlar.

Eğitim-öğretim teknikleri arasında çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında soru-cevap tekniği, problem çözme tekniği, sesli-okuma tekniği, sessiz-okuma tekniği, gösterip-yaptırma tekniği, beyin fırtınası tekniği, gezici öğretim tekniği ve gözlem tekniği gibi yöntemler bulunmaktadır. Bu teknikler, öğrencilerin etkili bir şekilde öğrenmelerini ve konuları daha iyi anlamalarını sağlar.

Kutup insanlari ne yer?

1. Konular

1. 1.281.965
  2. Mesajlar

1. 1.680.679
  3. Kullanıcılar

1. 31.923
  4. Son üye

Geri
Üst Alt