Modoratör
Efsanevi Üye
Öğretmen en fazla kaç saat ek ders alabilir?
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Dershanede çalışan Milli Eğitim öğretmenin cezası nedir?
Dershanede çalışan Milli Eğitim öğretmenin cezası nedir?
Boş vakitlerde dershanede çalışan öğretmene 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.
Kaç saat ek ders alabilirim?
Kaç saat ek ders alabilirim?
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Devlette çalışan öğretmen dershanede çalışabilir mi?
1-Özel dershanelerde resmî veya özel okul öğretmenlerinin görevlendirilemeyeceğine ilişkin olarak; a)İlgi (a) Kanunun 21'inci maddesinin yedinci fıkrasında;? Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.
Devlet okulundaki öğretmen özel okulda kaç saat derse girebilir?
Devlet okulundaki öğretmen özel okulda kaç saat derse girebilir?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.
32 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?
32 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?
Yani yukarıdaki öğretmeni hesaplarsak; 26 saat + 6 saat DYK = 32 saat yapar. Bu öğretmenin 32/10= 3 saat daha haftalık ek dersine ekleme yapılır.
Kaç saat derse kaç saat ek ders?
1 gün rapor alınca kaç saat ek ders kesilir?
1 gün rapor alınca kaç saat ek ders kesilir?
· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.