Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Ogretmenlerin telefonlari almasi yasal mi?

1 rulo duvar kagidi kac metrekaredir?

Alt F4 bilgisayara zarar verir mi?

Modoratör

New member
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Öğretmenlerin telefonları alması yasal mı?

Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir… Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.

Temaslı öğretmen okula gidecek mi?

Pozitif vaka olan öğretmen, sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler, temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler, temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder.

Öğrenen öğretmen ne demek?

Öğrenen öğretmen ne demek?
Yenilikçi, öğrenme motivasyonunu yükselten öğretim içeriklerini üstün bir ruh ile paylaşan öğretmenler ve kendisini geliştirmek için bu çalışmaları öğrenmek isteyen öğretmenleri buluşturmayı amaçlamaktadır.

Okullarda telefon toplamak yasal mı?

Okullarda telefon toplamak yasal mı?
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

Covid temaslı okula gidebilir mi?

Anaokulu, kreşler, ilk öğretim ve orta öğretimde COVID-19 vakası dışında kalan öğrenciler günde iki kez ateş ve semptom taraması sorgulanarak maske ve mesafe kurallarına uyarak okula devam ederler. Diğer sınıflar ile teneffüsler dahil okul giriş ve çıkışlarında karşılaşmaları engellenecek şekilde düzenleme yapılır.

Lider öğretmen ne demek?

Öğretmen liderliği, öğretmenin eğitimsel etkinlik ve süreçlerde istekli görevler üstlenme, bağımsız projeler oluşturma, çevresini etkileme, meslektaşlarının gelişimine destek olma yeterliliğidir. "Lider öğretmen" bireylerin çeşitli rollerini vurgulayan genel bir terimdir.

Okullarda cep telefonu serbest mi?

Okullarda cep telefonu serbest mi?

Okulda öğrenci çantası aranabilir mi?

Okulda öğrenci çantası aranabilir mi?
Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …

Öğretmenlerin telefonları alması konusunda, okul yönetimi tarafından belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirtmek önemlidir. Okul yönetmeliğinde cep telefonu kullanımıyla ilgili bir yasak veya kısıtlama varsa, öğretmenlerin bu kurala uymaları ve öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için gerekli olduğu açıktır. Ancak, telefona el koyma uygulamasının amacına uygun ve makul sürelerde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulamak önemlidir. Ayrıca, öğrencilerle iletişimi gerektiren acil durumlarda öğretmenlerin iletişim aracı olarak telefonlarını kullanabilmeleri ve öğrencilerin haklarının gözetilmesi de büyük önem taşır.

Öğrenen öğretmen kavramı ise yenilikçi ve öğrenme motivasyonunu arttıran bir yaklaşımı temsil eder. Bu kavram, öğretmenlerin sürekli olarak kendilerini geliştirmeye ve yenilikleri takip etmeye istekli olmalarını ifade eder. Eğitimde sürekli değişen ve gelişen bir alan olduğundan, öğretmenlerin de sürekli olarak öğrenme ve gelişme içinde olmaları gerekmektedir.

Okullarda telefon toplama konusunda, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre liselerde öğrencilerin eğitim ortamlarına cep telefonu gibi cihazlarla gelmelerinin yasaklandığını belirtmek gerekir. Bu yönetmelik kapsamında öğrencilerin bilişim araçlarıyla okula gelmeleri engellenmiştir.

Okulda öğrenci çantası aranması konusunda ise yönetmelikler doğrultusunda okul müdürü veya görevlendirdiği personel tarafından öğrencilerin çantalarının aranabileceği ve okula getirilmesi yasaklanmış malzemelere geçici olarak el konulabileceği ifade edilir. Bu tür önlemler genellikle öğrencilerin ve okulun güvenliğini sağlamak amacıyla alınmaktadır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri