Modoratör
New member
Öğretmenlerin telefonları alması yasal mı?
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir… Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.Temaslı öğretmen okula gidecek mi?
Pozitif vaka olan öğretmen, sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler, temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler, temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder.Öğrenen öğretmen ne demek?
Öğrenen öğretmen ne demek?Yenilikçi, öğrenme motivasyonunu yükselten öğretim içeriklerini üstün bir ruh ile paylaşan öğretmenler ve kendisini geliştirmek için bu çalışmaları öğrenmek isteyen öğretmenleri buluşturmayı amaçlamaktadır.
Okullarda telefon toplamak yasal mı?
Okullarda telefon toplamak yasal mı?Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Covid temaslı okula gidebilir mi?
Anaokulu, kreşler, ilk öğretim ve orta öğretimde COVID-19 vakası dışında kalan öğrenciler günde iki kez ateş ve semptom taraması sorgulanarak maske ve mesafe kurallarına uyarak okula devam ederler. Diğer sınıflar ile teneffüsler dahil okul giriş ve çıkışlarında karşılaşmaları engellenecek şekilde düzenleme yapılır.Lider öğretmen ne demek?
Öğretmen liderliği, öğretmenin eğitimsel etkinlik ve süreçlerde istekli görevler üstlenme, bağımsız projeler oluşturma, çevresini etkileme, meslektaşlarının gelişimine destek olma yeterliliğidir. "Lider öğretmen" bireylerin çeşitli rollerini vurgulayan genel bir terimdir.Okullarda cep telefonu serbest mi?
Okullarda cep telefonu serbest mi?Okulda öğrenci çantası aranabilir mi?
Okulda öğrenci çantası aranabilir mi?Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …