Son Konular

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler
7 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
3,5 su bardağı su
İç materyali için;
600 gram kıyma
7 adet orta uzunluk kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Pırasalı iç harç;
Yarım kilo pırasa
2 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
Bezeleri yağlamak için;
150 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Ardından istediğimiz büyüklükte bezeler haline getirelim.
Geniş bir tabağa alalım.
Her bir bezenin üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve yarım saat kadar dinlendirelim.
O sırada iç gereçlerimizi hazırlayalım ve soğumaya alalım.Öncelikle kıymamızı bir tavaya alıp suyu çekilene kadar ocakta kavuralım.
Suyu çekilince ince ince kıydığımız soğanları kavrulan kıymamızın üzerine ek edelim ve yarım çay bardağı sıvı yağ ek edelim.
Soğanlarla bir arada 4-5 dakika kavurduktan sonra baharatları da ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
Pırasalı harcımızı için ince ince doğradığımız pırasaları tavaya alıyoruz.
Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ 2 orta uzunluk soğanı küp küp doğrayıp üzerine ekleyelim ve salçamızı da ek edip kavuralım.
Pırasalarımızı 8-9 dakika kadar kavurduktan sonra kapatalım altını ve baharatları ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
Ardından hamurumuzu açmaya başlayalım.
Hamurlar dinlendiği için rahatlıkla elle açılır bu yüzden oklava kullanmanıza gerek kalmaz.
Temiz bir masa üzerini yağlayalım ve bezeleri tek tek elimizin parmak uçlarıyla açalım.
Tülbent kadar ince açılmış olması lazım.
Açtıktan sonra iç harcımızı hamurumuzun en uç kısmına koyup rulo halinde saralım ve tepsiye alalım.
Bu süreci tüm bezelere motamot yaptıktan sonra 180 derecelik fırına alıp pişirelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Yumurtalı Sufle Tarifi Resimli

S

Kırem Şantili Pileli Revani

Benzer Konular

T
  • Soru Soru
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun) 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 3 adet pırasa ( azalma yapabilirsiniz ) 3 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı salça Aralarına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
theking
T
S
  • Soru Soru
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan 2 adet pırasa 3 adet yufka Tuz Karabiber Nane Kimyon Sosu için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Ekmeğinden Köftesine Ve Çıtır Tavuğu İle Mesken İmali Burger Tanımı İçin Gereçler Hamur Gereçleri İçin Yarım su bardağı süt (Ilık) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta(Sarısı üstüne) Yarım paket toz maya Yarım yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 su bardağı un Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 5,5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin) Sosu için: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ İç malzemesi: 100 gram kaşar peyniri rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pırasalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 2 kol pırasa 3 adet patates 1 yemek kaşığı salça Tuz Kara biber Pul biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için; 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Susam Çörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.666
  3. Kullanıcılar

    1. 31.777
  4. Son üye

Geri
Üst Alt