Okul kantinlerinde neler yasak?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Okul kantinlerinde neler yasak?

Kantinlerde öğrencilerin en çok satın aldığı; bisküvi, çikolata ve şekerleme çeşitleri, kekler, kola ve diğer gazlı içeceklerin satışına ise izin verilmemektedir.

Ülkemizde kantin Yasası var mı?

Ülkemizde kantin Yasası var mı?
Kantin yasakları belli oldu! 16 Eylül itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, 'Okul Gıdası' logosu uygulaması 16 Eylül'de başlıyor.

Lise kantininde neler satılır?

Lise kantininde neler satılır?
Kantinlerde meyve, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, içme suyu, mineralli içecekler, süt (pastörize), peynir (pastörize), yoğurt, ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, günlük haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği, taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzelerden yapılmış yağ …

Okul gıdası ne demek?

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaları kapsar.

Kantinlerde oyuncak satışı yasak mı?

Kantinlerde oyuncak satışı yasak mı?
Sıvı içerisinde büyüyen dekoratif ürünlerin kırtasiye, oyuncakçı ve okul kantinlerinde piyasaya arz edilmesi 31/12/2018 tarihli 30642 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Bazı Tüketici Ürünlerindeki Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile yasaklanmıştır.

Okul kantinlerini nereye şikayet edebiliriz?

Okul kantinlerini nereye şikayet edebiliriz?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.

Okullarda mayonez neden yasak?

Ketçap ve mayonez gibi soslarda renklendirici, modifiye nişasta, glikoz, kıvam artırıcı ve doğala özdeş aromalar bulunduğunu belirten İmrek, özellikle ketçabın havayla teması durumunda içeriği nedeniyle rengi, kokusu, tadı ve görünümünün değiştiğini, bu durumun çocuk sağlığı bakımından risk oluşturabileceğini kaydetti.

Okul kantininde neler yapılabilir?

Okul kantininde neler yapılabilir?
Eğitim kurumlarında satışı uygun olan gıda ve içecekler; meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler , taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt , ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş.

Okul kantininde dondurma satılabilir mi?

Okul kantininde dondurma satılabilir mi?
Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, "Okul Gıdası" logosu uygulaması 16 Eylül'de başlıyor.

Okul gıdası logosu nedir?

Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu: Okul Gıdası Logosu, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul / kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde yer alacak logodur.

Okul kantinini kim denetler?

Okul kantinini kim denetler?
(2) Okulda bulunan kantin ve benzeri yerler; sağlık, hijyen ve gıda kodeksi yönünden ilgili meslek odası, sağlık il müdürlükleri ile gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüklerince de denetlenebilir.

Okul kantinlerinde neler satılıyor?

Okul kantinlerinde neler satılıyor?

Mayonez neden yasaklandı?

Okul kantinlerinde nelerin yasak olduğu, ülkemizdeki kantin yasaları, lise kantinlerinde nelerin satılabileceği, okul gıdası kavramı, oyuncak satışının yasak olup olmadığı ve şikayetlerin nereye yapılabileceği gibi konular hakkında bilgi veriyorsunuz. Ayrıca mayonez ve diğer bazı ürünlerin neden yasaklandığına dair bilgi talep ediliyor.

Okul kantinlerinde genellikle bisküvi, çikolata, şekerleme çeşitleri, kekler, kola, gazlı içecekler gibi sağlıksız gıdaların satışına izin verilmezken; meyve, sebzeler, kuru yemişler, süt, yoğurt gibi sağlıklı alternatiflerin satılabildiği belirtilmiş. Kantinlerde okul gıdası logosu bulundurulması ve belirli kurallara uyulması gerektiği vurgulanıyor.

Öte yandan, kantinlerde sıvı içerisinde büyüyen dekoratif oyuncakların satışının yasaklandığı ve bu konuda belirli düzenlemelerin olduğu ifade ediliyor. Şikayetlerin Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattına iletilmesi gerektiği belirtilmiş.

Mayonez gibi bazı ürünlerin yasaklanma sebebi ise içerdikleri katkı maddeleri ve renklendiricilerden kaynaklanan sağlık riskleri olabileceği ifade edilmiş.

Sonuç olarak, okul kantinlerinde sağlıklı ve dengeli beslenmeyi teşvik etmek amacıyla belirli düzenlemeler yapıldığı ve bu kurallara uyumu denetlemek için çeşitli kurumların görevlendirildiği anlaşılıyor.

Maymunlar neden yasaklandi?

Hindistan cevizi agaci turkiyede nerede yetisir?

1. Konular

1. 1.270.980
  2. Mesajlar

1. 1.668.069
  3. Kullanıcılar

1. 31.321
  4. Son üye

Geri
Üst Alt