Okul mudur ve mudur yardimcisi nasil olunur?

Modoratör

Tanınmış Üye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Okul müdür ve müdür yardımcısı nasıl olunur?​

Okul Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdür Yardımcısı Olma Şartları 2021
- a) Yükseköğretim mezunu olmak.
- b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
- c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.
- ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

Okul müdür yardımcısı maaşı ne kadar?​

Okul müdür yardımcısı maaşı ne kadar?
2021 yılında müdür yardımcısı olarak görev yapanların maaşları ise yaklaşık olarak 4 bin 100 TL olmakla birlikte ayrıca maaşlara en az yüzde 7 oranında zam yapılacaktır. Ek olarak hem müdür hem de müdür yardımcılarına ek ders ücreti de verilmektedir. Bu tutar ile maaşlar ortalama 4 bin 300 TL civarında olmaktadır.

Müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?​

Müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?
MEB yönetici ve öğretmenlerinin haftalık ders ve ek ders saatlerine ilişkin çizelge kapsamında lisede görevli bir kadrolu müdür yardımcısı ek dersi haftalık 20 saattir ancak geçici görevlendirme ile çalışan müdür yardımcısı ek dersi haftalık 18 saattir.

Okul müdür yardımcısı ne yapar?​

Müdür Yardımcısı, bir kurumun verimliliğini arttırmak, kurallara ve yönetmeliklere uygunluğunu sağlamak için departman yöneticisine yardımcı olmakla görevlidir.

Okul müdür yardımcısı kaç saat derse girer?​

Okul müdür yardımcısı kaç saat derse girer?
Karar’ın “Aylık karşılığı ders görevi” başlıklı 5. maddesindeki; “(1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Müdür yardımcısı kaç yıl görev yapar?​

Müdür yardımcısı kaç yıl görev yapar?
(3) Müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında dört yıllık görev süresini tamamlayanlardan hâlen müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna yeniden müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı …
Müdür olmak için kaç yıl öğretmenlik yapmak gerekir?​
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.

2021 müdür yardımcısı maaşı ne kadar?​

2021 müdür yardımcısı maaşı ne kadar?
Müdür Yardımcısı maaşı ortalama aylık 8.500 – TL’dir. En düşük Müdür Yardımcısı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 12.500 – TL’dir.

Okul müdürlerinin maaşı ne kadar?​

Okul müdürlerinin maaşı ne kadar?
Okul müdürleri göreve ilk başladıkları anda 3 bin 100 lira maaş alırlar. Bu maaş ile göreve başlayan okul müdürleri deneyim ve tecrübe kazandıkça ortalama 5 bin 600 lira maaş alırlar. Görevlerinde hızla ilerleyen okul müdürleri ilerleyen zamanlarda 7 bin 990 lira maaş alma imkanına sahip olurlar.

Okul müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?​

ek ders görevi verilebilir. “hükümlerine göre eğitim faaliyetleri, yetiştirme kurslarında görevli okul yöneticilerine ders yılı içinde haftada 10 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise 44 veya 30 saat ek ders ücreti ödenir.

Müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır 2020?​

Müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır 2020?
6 aylık geçici müdür yardımcıları hangi kurumda görev yaparsa yapsın müdür yardımcılığı haftalık ek dersi 18 saattir.

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Okul müdürü ve müdür yardımcısı olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Yükseköğrenim mezunu olmak, Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak, Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak ve yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler için belirtilen sınavlarda başarılı olmak gibi kriterler bulunmaktadır.

Okul müdür yardımcısı maaşları genellikle 4.100 TL seviyesindedir ve %7 oranında zam yapılmaktadır. Ek ders ücreti de alındığında maaşlar ortalama 4.300 TL civarında olmaktadır.

Müdür yardımcıları haftalık 20 saat veya geçici görevlendirme ile çalışanlar için haftalık 18 saat ek ders alabilirler.

Müdür yardımcısının görevleri arasında bir kurumun verimliliğini arttırmak, kurallara ve yönetmeliklere uygunluğunu sağlamak için departman yöneticisine yardımcı olmak yer almaktadır.

Müdür yardımcıları haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler.

Müdür yardımcılığı veya müdür başyardımcılığında dört yıllık görev süresini tamamlayanlar yeniden aynı unvanla görevlendirilmek istediklerinde başvuru yapabilirler.

Okul müdürleri ise deneyim ve tecrübeye bağlı olarak ortalama 5.600 TL ile 7.990 TL arasında maaş alabilirler. Başlangıç maaşı genellikle 3.100 TL'dir.

Son olarak, 2020 yılında müdür yardımcıları, 6 aylık geçici görevlerde olsalar dahi hangi kurumda olursa olsun haftalık 18 saat ek ders alabilirler. Bu ek ders ücreti, yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam etmektedir.

Üst Alt