Son Konular

Okul ogretim programi neleri icermelidir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Okul öğretim programı neleri içermelidir?

Öğretim Programı Genel Hedefleri Genel bir özetle öğretim programı, belli bir öğretim kademesindeki sınıflarda ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik okul ya da okul dışında bireye kazandırılması planlanan tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir.

Müfredat nasıl hazırlanır?

Müfredatı hazırlanması için Milli Eğitim tarafından bir öğretim programının verilmiş olması gerekir. Öğretim programı belirlendikten sonra öğretmenler tarafından müfredatlar hazırlanır. Her öğretmen kendi müfredatını oluşturarak ve verilmesi gereken dersleri bir programa koyarak müfredat oluşturur.

Öğretim Programı hazirlanirken nelere dikkat edilmeli?

Öğretim Programı hazirlanirken nelere dikkat edilmeli?
Ders Çalışma Programı Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kendinizi Tanıyın.
- Hedefinizi ve Amacınızı Belirleyin.
- Günlük Rutininizi Gözden Geçirin.
- Mola Sürenizi Belirleyin.
- Saat Aralıklarını Kesin Bir Şekilde Belirlemeyin.
- Eksiklerinizi Belirleyin.
- Gün İçinde Kaç Derse Çalışacağınızı Belirleyin.

Müfredat planı nedir?

Okullarda hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını gösteren eğitim planı. Bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması (öğrenilmesi, alınması) gereken ders ve konuları kapsayan plan.

Eğitim programı neleri kapsar?

Eğitim programı öğretmenlere rehberlik etmekte ve amaca uygun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Eğitim programı rehberlik, eğitsel kol, özel günler, gözlem, gezi ve örtük öğrenmeler gibi bir çok faaliyeti içine almakta ve kapsamaktadır.

Program türleri nelerdir?

Program türleri nelerdir?
Posner'a Göre Eğitim Programı Yaklaşımı:
- Resmi Program (Açık – Yazılı Program):
- 2. Uygulanan Program (Gerçekleşen – İşlevsel):
- 3. İhmal Edilen Program (Geçersiz – Gerçekleşmeyen):
- Örtük Program (İnformal – Gizil):
- Ekstra Program (Destekleyici-Fazladan):

Ders programı ne demek?

Ders programı; Öğretim programı içinde yer alan bir dersin hedef, içerik, öğretme öğrenme süreçleri ve değerlendirme bölümlerini ve bu dersle ilgili olan eğitim faaliyetlerini sistematik bir şekilde gösteren belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen programdır.

Öğretim programlarının temelleri nelerdir?

Program geliştirmenin temelleri tarihsel temel, toplumsal temel, ekonomik temel, psikolojik temel , konu alanı temeli ve felsefi temel olmak üzere 6 başlıkta incelenmektedir.

Eğitim programı türleri nelerdir?

Eğitim programı türleri nelerdir?

Eğitim programının temel ögeleri nelerdir?

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Program türleri nelerdir KPSS?

Programların aşamalı sınıflandırılması
- Eğitim programı
- Öğretim programı
- Ders programı
- Ünitelendirilmiş yıllık plan.
- Günlük plan.
- Ders planı

Program geliştirme modelleri nelerdir?

Program geliştirme modelleri nelerdir?
Avrupa'da yaygın olarak kullanılan üç program geliştirme modeli vardır. Bunlar rasyonel planlama, süreç yaklaşımı ve yenilikçi/durumsal modeldir. Taylor ve Richard öncüleridir ve yeniden kurmacılık eğitim felsefesinden etkilenmiştir.

Öğretim programı, herhangi bir eğitim kurumunda belirli bir öğretim kademesindeki sınıflar ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik planlanmış bir düzenektir. Müfredatın hazırlanması için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir öğretim programının belirlenmiş olması gerekmektedir. Öğretim programı belirlendikten sonra öğretmenler kendi müfredatlarını oluştururlar ve ders programlarını hazırlarlar.

Öğretim programları hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler arasında öğrencilerin gereksinimleri, öğrenme hedefleri, öğretimin etkinliği, değerlendirme süreçleri gibi unsurlar yer almaktadır. Ayrıca ders çalışma programının hazırlanmasında da belirli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Öğrencilerin günlük rutinlerini gözden geçirmek, hedefleri belirlemek, mola sürelerini planlamak, eksiklikleri belirlemek gibi adımlar önemlidir.

Müfredat planı, okullarda hangi konuların öğretileceğini, bu konuların sıralamasını ve her bir konunun üzerinde ne kadar süre durulacağını belirleyen eğitim planıdır. Eğitim programı ise öğretmenlere rehberlik etmekte ve amaca uygun gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Eğitim programı farklı faaliyetleri içerir ve öğrencilerin gelişimine destek olacak şekilde kurgulanır.

Ayrıca program türleri arasında Posner'a göre eğitim programı yaklaşımı kapsamında resmi program, uygulanan program, ihmal edilen program, örtük program ve ekstra program gibi çeşitler bulunmaktadır. Program geliştirmenin temelleri ise tarihsel, toplumsal, ekonomik, psikolojik, konu alanı ve felsefi temeller olarak incelenir.

Eğitim programlarının temel öğeleri ise kazanım/amaç/hedefler, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme boyutlarıdır. Program geliştirme modelleri arasında Avrupa'da yaygın olarak kullanılan rasyonel planlama, süreç yaklaşımı ve yenilikçi/durumsal model bulunmaktadır. Bu modeller programların etkili bir şekilde geliştirilmesi ve uygulanmasına rehberlik eder.

Ogretmen hangi egitim felsefesinden yararlanir?

Ogrenme deneyimi ne demek?

1. Konular

1. 1.282.868
  2. Mesajlar

1. 1.683.693
  3. Kullanıcılar

1. 32.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt