Son Konular

Okul yemek ucreti vergiden duser mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Okul yemek ücreti vergiden düşer mi?

Okul Servis Ücreti; Okul servis ücretinin, harcamanın Türkiye'de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, eğitim harcaması olarak indirilmesi kabul edilmektedir.

Gelir vergisinden indirilecek giderler nelerdir?

Gelir vergisi beyannamesi üzerinde indirilebilecek giderler
- Hayat/şahıs sigorta primleri.
- Eğitim ve sağlık harcamaları
- Bağış ve yardımlar.
- Sınırsız indirilecekler.
- Sponsorluk harcamaları
- Bireysel katılım yatırımcısı indirimi.
- Diğer kanunlara göre tamamı indirilecek bağış ve yardımlar.

KDV 1 beyannamesi nasıl doldurulur?

KDV 1 beyannamesi nasıl doldurulur?
KDV beyannamesi nasıl düzenlenir?
- Mükellefe ait kişisel bilgiler yazılır.
- Mükellefin bağlı olduğu vergi dairesi, ili ve ilçesi belirtilir.
- KDV beyannamesinin verildiği döneme ait yıl yazılır.
- Vergilendirme döneminin aylık mı yoksa 3 aylık mı olduğu belirtilir.

2021 kira gelir vergisi ne kadar?

BEYANNAMEYE önce kira geliri tutarı yazılıp; ardından istisna, gider ve indirimler bu gelirden düşüldükten sonra kalan tutara vergi oranı uygulanır. 24 bin liraya kadar yüzde 15 oranı uygulanırken, gelir arttıkça yüzde 20, 27, 35 ve en son yüzde 40 oranı uygulanarak vergi hesaplanır.

Okul yemek ücreti gelir vergisine tabi mi?

Ancak, eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler uyarınca bu kurumlarda öğrencilere yemek hizmeti veren gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin bu hizmetlerinin eğitim hizmetinin bir parçası olarak değerlendirilmesi mümkün olmayıp, söz konusu yemek hizmetine ilişkin harcamalar eğitim gideri olarak kabul edilemez.

Eğitim harcamaları vergiden düşer mi?

Eğitim harcamaları vergiden düşer mi?
Harcamanın Türkiye'de yapılması ve eğitim kurumunun gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunması ön koşuluyla beyan edilen gelirin 10%'nunu aşmaması kaydıyla kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları dikkate alınabilir.

Indirilecek gelir vergisi nedir?

1/1/2013 tarihinden itibaren elde edilen gelirler için verilecek yıllık gelir vergisi beyannamelerinde, bireysel emeklilik dışında kalan şahıs sigortaları için ödenen primlerin beyan edilen gelirin % 15'ine kadar olan kısmı matrahın tespitinde indirim konusu yapılabilecektir.

Hangi özel sigortalar vergiden düşülür?

Vergiden düşen sigortalar denildiği zaman akla gelen başlıca sigorta paketleri hayat sigortası, ferdi kaza sigortası ve bireysel emeklilik sigortası olarak karşınıza çıkmaktadır.

%1 KDV Ne zamana kadar?

%1 KDV Ne zamana kadar?
Cumhurbaşkanının 12 Şubat 2022 tarihinde "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı" kapsamında temel gıda maddelerinde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e indirileceğini açıklamasının ardından bugün (13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de) yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile oran 14 Şubat 2022 Pazartesi tarihinden itibaren …

1 KDV nelerde var?

KDV'si yüzde 1'e düşürülen temel gıda ürünleri neler?
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, domuz.
- Kümes hayvanları
- Balık.
- Yumurta, bal.
- Bağırsak.
- Çeşitli sebze fideleri.
- Yenen sebzeler ve bazı kök ve yumrular.
- Yenen meyveler ve yenilen sert kabuklu meyveler.

1 tane evi olan kira vergisi öder mi?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf.

2021 yılı işyeri kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

2021 yılı işyeri kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?
– İşyeri kira geliri brüt tutarı 53.000 lira olan beyanname verme sınırını aşanlar (53.000 liralık sınırın aşılıp aşılmadığının tespitinde, iş yeri kira gelirleri ile mesken kira gelirinin gelir vergisinden istisna edilen tutarı aşan kısmı birlikte dikkate alınır.) 2021 yılı kira gelirleri için beyanname vereceklerdir.

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Kişi başı elde edilen konut kira geliri 7 bin lirayı geçmiyorsa beyanname verilmeyecek. Konut kira geliri; hissedar başına 7 bin lirayı geçtiği andan itibaren, her bir hissedar ayrı ayrı 7 bin liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebiliyor.

Okul yemek ücreti vergiden düşer mi sorusuna verilen cevapta, okul servis ücretinin eğitim harcaması olarak indirilebileceği belirtilmiştir. Ancak, eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler uyarınca öğrencilere sunulan yemek hizmetinin eğitim hizmetinin bir parçası olarak değerlendirilemeyeceği ve dolayısıyla bu hizmete ilişkin harcamaların eğitim gideri olarak kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır.

Gelir vergisinden indirilebilecek giderler arasında hayat/şahıs sigorta primleri, eğitim harcamaları, bağış ve yardımlar, sponsorluk harcamaları, bireysel katılım yatırımcısı indirimi gibi kalemler yer almaktadır. Bu giderlerin vergi beyannamesi üzerinde belirtilerek vergiden düşülebileceği ifade edilmiştir.

2021 kira gelir vergisi ise beyannameye önce kira geliri tutarının yazılması ve ardından istisna, gider ve indirimlerin bu gelirden düşülerek vergi oranının uygulanması ile hesaplandığı belirtilmiştir.

Eğitim harcamalarının vergiden düşüp düşmediği sorusuna verilen cevapta, harcamaların Türkiye'de yapılması ve eğitim kurumunun gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyetine sahip olması şartıyla belirli koşullar altında kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamalarının vergiden düşülebileceği ifade edilmiştir.

Diğer başlıklarda ise KDV beyannamesinin nasıl doldurulacağı, indirilecek gelir vergisi kapsamında sigortaların neler olduğu, %1 KDV'nin ne kadar süreyle uygulanacağı ve hangi ürünlerde geçerli olduğu gibi konular ele alınmıştır. Ayrıca, ev sahibi olanların kira vergisi muafiyeti ve işyeri kira gelir vergisi muafiyeti hakkında da bilgiler paylaşılmıştır.

Nedimin Divan siirine getirdigi yenilikler nelerdir?

Muhasebenin Temel Kavramlari kac tanedir?

1. Konular

1. 1.282.875
  2. Mesajlar

1. 1.683.783
  3. Kullanıcılar

1. 32.217
  4. Son üye

Geri
Üst Alt