Modoratör
New member
Okuldaki tehlikeler nelerdir?
Yazar Mehmet Yaşar Durukan, eğitim kurumlarında çocukların ölümüne, yaralanmasına ve engelli kalmasına neden olan başlıca kaza ve olaylar hakkında şu bilgileri verdi:- Kaçırılma, uyuşturucu, haraç
- Okul kapısı
- Dolaplar yatay olmalı
- Sıra, masa, sandalye.
- Sınıf kapısı
- Tuvalet- lavabo.
- Laboratuvarlar.
- Balkon, pencere, merdiven.
Okula gitmeyen kaç çocuk var?
UNICEF tarafından yapılan açıklamaya göre okul çağındaki çocukların yüzde 11,5'i başka bir deyişle 123 milyon çocuk okula gitmiyor.Çocuğumu hangi okula gönderebilirim?
Çocuğumu hangi okula gönderebilirim?Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK? Çocuğum hangi okula gidecek modülü Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek.
Riskli oyun nedir?
Riskli oyun, çocukların oynadıkları heyecan ve korku içeren, ayrıca fiziksel yaralanma riski taşıyan oyunları ifade etmektedir. Risk alma, çocuk oyunlarının doğal bir parçasıdır. Özellikle erken çocukluk döneminde çocuklar oyunlarında risk ve heyecan aramaktadırlar.Dünyada kaç çocuk eğitim alamıyor?
UNICEF, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların kapatılması nedeniyle dünyada yaklaşık 463 milyon öğrencinin eğitim alamadığını belirterek, hükümetlere okulların açılmasının öncelikli olması çağrısında bulundu.Türkiye'de ne kadar çocuk okula gitmiyor?
Türkiye'de ne kadar çocuk okula gitmiyor?UNICEF Türkiye Temsilcisi McLoughney, Türkiyede 640 bin kız çocuğunun zorunlu eğitim çağında olduğu halde okula gitmediğini bildirdi. Örgüte göre, dünyada zorunlu eğitim çağında olan 121 milyon çocuk okula gitmiyor.
Kızım hangi okula kayıt olacak?
Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.Çocuklar Neden saklambaç oynamayı sever?
Saklambaç oyunu ile bebeklerin, ilk olarak görsellikle algıladıkları çevreyi işitsel olarak kavramalarına da yardımcıdır. Aynı anda hem görsel hem işitsel duyuların çalışması zihinsel gelişim açısından bebeğinize destek olacaktır. Zihinsel gelişime bu destek, çocuğunuzun problem çözme becerilerini de geliştirir.Ciddi çocuk Hastalıkları Nelerdir?
Ciddi çocuk Hastalıkları Nelerdir?Çocuklarda Sık Görülen Hastalıklar
- Nezle – Soğuk Algınlığı – Yüksek Ateş Normal vücut ısısı 36 ile 37,5 derece arasında olup gün içerisinde farklılık gösterebilir.
- İç Kulak İltihaplanmaları
- Orta Kulak İltihabı
- Sinüzit.
- Bronşit.
- Çocuklarda Beslenme Bozukluğu.
- İshaller.
- Zehirlenmeler.
Tehlikeli eşyalar nelerdir?
ÇİVİ, BONCUK, İĞNE, KÜRDAN, TENCERE HEPSİ BİRER KAZA ARACI Yine çocukların üstüne düşerek tehlike yaratabilecek bazı eşyalar; televizyon, dolap, saksı, koltuk, bilgisayar, yatak dolapları -yataklar, ayna, lavabo, akvaryumu sayabiliriz.Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
Her okulun revirinde mutlaka pansuman malzemeleri, yanık spreyleri, elastik bandajlar, steril gazlı bezler, boyunluk, buz torbaları, ateller (kol ve bacak için) bulundurulmalıdır. Herhangi bir şekilde yere düşmüş olan bir kişiye yardım ederken zarar vermemek için öncelikle onu yerden karga-tulumba kaldırmamalıyız.En çok görülen ev kazaları nelerdir?
En çok görülen ev kazaları nelerdir?Ev kazalarının en sık görülen nedenlerini ise şöyle sıralamak mümkün:
- Düşme ve çarpmalar.
- Kesikler.
- Yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma.
- Suda boğulma.
- Zehirlenme.
- Yanıklar.
- Elektrik çarpması
- Ateşli silah yaralanmaları
Evde karşılaşabileceğimiz tehlikeler nelerdir?
Evde karşılaşılabilecek tehlikeli ve acil durumlar neler olabilir söyleyiniz- Evde yangın çıkması
- Birinin kaza geçirmesi.
- Eve yıldırım düşmesi.
- Merdivenlerden düşme.
- Evi su basması
Fortnite neden kötü bir oyun?
Dünyada milyonlarca takipçisi olan oyun son zamanlarda çocuklarda bağımlılık yarattığına, ebeveynlerin bu konuda endişe duyduğuna dair haberleri ile gündemde. USA Today'ın haberine göre Fortnite çocuklarda bağımlılık yaparak uyku saatlerinden çalıyor ve okuldaki öğrenme verimlerini azaltıyor.Fortnite ne tür bir oyun?
Fortnite ne tür bir oyun?Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapma oyunudur. Oyun, aynı oyun motoruna sahip Save the World, Fortnite Battle Royale (hayatta kalma) ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir. Eylül 2017'de yayınlanan hayatta kalma modu sonrası oyunun popülerliği artmıştır.