Modoratör
Efsanevi Üye
Olmayan kek nasıl değerlendirilir?
Hemen keki nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Kakaolu krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Keki rondodan geçirip krem şantiye katın. (ben kekimi damla çikolatalı yapmıştı)bir su bardağı kadar fındığı da rondodan çekip içine kattım.
Peynirli kek tarifi nasıl yapılır?
Peynirli kek tarifi nasıl yapılır?
Peynirli Kek Tarifi Yapımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta, yumurta ve sıvı yağı çırpıyoruz.
- Yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak un, kabartma tozunu ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
- Peynirinizin tuzuna göre tuz ilavesi de yapabilirsiniz.
Peynirli kek neden kabarmaz?
Fırının pişirme performansı, her yere eşit miktarda ısıyı dağıtamıyor olması, kapağında yaşanan tam kapanmama ve ısıyı içinde tutama problemleri kekinizin sönmesine neden olabilir. Özellikle daha hızlı olması bir şekilde pişmesi için fanlı programlarda pişirdiğiniz keklerde bu sorunu yaşamanız olası.
Lor peynirli kek nasıl yapılır?
Lor peynirli kek nasıl yapılır?
Bir kapta unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ben 2 bardak unu tercih ediyorum böyle daha sünger bir halde oluyor. Unu karışıma ekleyip en düşük devirde çırpın. En son tatlı loru ekleyip az çırpıp silikon cupcake kalıpların cupcake kâğıtları yerleştirip içine kek karışımı dökün.
Tavada peynirli kek nasıl yapılır?
Tavada Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İki yumurta, yoğurt ve sıvı yağı telle çırpın.
- Rendelenmiş peynirleri ve kıyılmış maydanozu ilave edin, karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve peynirlerin tuzuna göre kontrollü tuzunu ekleyin hepsini güzelce karıştırıp kek harcınızı hazırlayın.
Kekin içi neden çiğ kalır?
Kekin içi neden çiğ kalır?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Kekin tepsiye yapışmaması için ne yapmalı?
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.