On mali kontrol faaliyetlerini yurutmekle sorumlu olan birim ve veya gorevli kimdir?

Android r Easter Egg ne demek?

Cuzdan kaybetmek neye cikar?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Ön malî kontrol faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan birim ve veya görevli kimdir?

Madde 10- Ön malî kontrol görevi, idarelerin yönetim sorumluluğu çerçevesinde, harcama birimleri ve malî hizmetler birimi tarafından yerine getirilir.

Kamu düzenini sağlama ve genel yönetimi gerçekleştirme görevi kime aittir?

Kamu düzenini sağlama ve genel yönetimi gerçekleştirme görevi kime aittir?
Bu sorumluluk, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler ve yüksek teknoloji enstitüleri için Millî Eğitim Bakanına, mahallî idareler için İçişleri Bakanına aittir. Bakanlar, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması konusunda Başbakana ve Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı sorumludurlar.

Ön malî Kontrol Yetkilisi kimdir?

Ön malî Kontrol Yetkilisi kimdir?
Malî hizmetler birimi yöneticisinin harcama yetkilisi olması durumunda ön malî kontrol görevi, iç kontrol alt birim yöneticisi tarafından yürütülür. Malî hizmetler biriminin ön malî kontrolüne tâbi malî karar ve işlemlerin kontrolü, birimin iç kontrol alt birimi tarafından yerine getirilir.

Ön malî Kontrol hangi denetimi kapsar?

"Ön malî kontrol, harcama birimlerinde işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında yapılan kontroller ile malî hizmetler birimi tarafından yapılan kontrolleri kapsar. Ön malî kontrol süreci, malî karar ve işlemlerin hazırlanması, yüklenmeye girişilmesi, iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi ve belgelendirilmesinden oluşur.

Üniversitede harcama yetkilisi kimdir?

Üniversitede harcama yetkilisi kimdir?
Yükseköğretim Kurulu ile üniversiteler ve yüksek teknoloji enstitülerinde, harcama yetkilileri ödenek gönderme belgesiyle belirlenir. Bu idarelerde ödenek gönderme belgesi ile ödenek gönderilen birimler harcama birimi, kendisine ödenek gönderilen birimin en üst yöneticisi ise harcama yetkilisidir.

5018 sayılı Kanun kimler tabi?

5018 sayılı Kanun kimler tabi?
Madde 2- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.

Ön mali kontrol faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan birim veya görevli, idarelerin yönetim sorumluluğu çerçevesinde harcama birimleri ve mali hizmetler birimidir. Mali hizmetler birimi yöneticisinin harcama yetkilisi olması durumunda ön mali kontrol görevini iç kontrol alt birim yöneticisi yürütür. Mali hizmetler biriminin ön mali kontrolüne tabi mali karar ve işlemlerin kontrolü ise birim iç kontrol alt birimi tarafından gerçekleştirilir.

Ön mali kontrol, harcama birimlerinde işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında yapılan kontrolleri ve mali hizmetler birimi tarafından yapılan kontrolleri kapsar. Bu süreç, mali kararların hazırlanması, yüklenmeye girişilmesi, iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi ve belgelendirilmesini içerir.

Üniversitelerde harcama yetkilisi, ödenek gönderme belgesiyle belirlenir. Ödenek gönderme belgesi ile ödenek gönderilen birimler harcama birimi olarak kabul edilirken, kendisine ödenek gönderilen birimin en üst yöneticisi harcama yetkilisi olarak görev yapar.

5018 sayılı Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrolünü kapsamaktadır. Bu kanun ilgili kamu idarelerinin mali işleyişi, harcama politikaları ve kontrol mekanizmalarıyla ilgili düzenlemeler içermektedir.

Android r Easter Egg ne demek?

Cuzdan kaybetmek neye cikar?

1. Konular

1. 1.283.043
  2. Mesajlar

1. 1.684.529
  3. Kullanıcılar

1. 32.324
  4. Son üye

Geri
Üst Alt