Oscar de la Hoya kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Oscar de la Hoya Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Oscar de la Hoya, 4 Şubat 1973 tarihinde Los Angeles, Kaliforniya'da doğmuştur. Meksika kökenli bir Amerikan ailesinin çocuğu olarak, boksla tanışması oldukça erken yaşlarda gerçekleşmiştir. Babası Joel de la Hoya, amatör bir boksördü ve Oscar'a boksu ilk tanıtan kişiydi. Eğitim hayatına Los Angeles'ta başlayan De la Hoya, boks kariyerine odaklanabilmek için genç yaşta okula ara vermiştir.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Oscar de la Hoya'nın profesyonel boks kariyeri 1992 yılında, henüz 19 yaşındayken, Barselona Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmasıyla başladı. Bu başarı, onun "Altın Çocuk" lakabını almasına neden oldu. Profesyonel arenada, De la Hoya çok sayıda dünya şampiyonluğu kazandı ve beş farklı ağırlık sınıfında dünya şampiyonu oldu. Kariyerinin en önemli maçlarından biri, 1999 yılında Felix Trinidad'a karşı yaptığı ve tartışmalı bir şekilde kaybettiği maçtır.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Oscar de la Hoya, kariyeri boyunca 39 galibiyet, 30 nakavt ve sadece 6 mağlubiyet almıştır. Ayrıca, De la Hoya, kariyerinin son dönemlerinde boks dünyasında tanınan bir tanıtım şirketi olan "Golden Boy Promotions"u kurarak, boksun iş tarafında da etkili bir figür olmuştur. Bu şirket, birçok genç boksörün kariyerine yön vermiştir.

Kişisel Yaşamı
De la Hoya, kariyerinin yanı sıra, kişisel yaşamında da dikkat çekmiştir. 2001 yılında Porto Rikolu şarkıcı Millie Corretjer ile evlenmiş ve bu evlilikten üç çocuğu olmuştur. Ancak, medya tarafından sıkça takip edilen özel hayatı, çeşitli skandallar ve zorluklarla da gündeme gelmiştir.

Mirası (Toplum Üzerindeki Etkisi)
Oscar de la Hoya, sadece bir sporcu olarak değil, aynı zamanda bir iş insanı ve hayırsever olarak da büyük bir etki bırakmıştır. Boksu bıraktıktan sonra, genç boksörlere mentorluk yaparak ve çeşitli yardım kuruluşlarıyla çalışarak topluma katkıda bulunmaya devam etmiştir. Onun kariyeri, Latin kökenli Amerikalı sporcular için bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Angelina Jolie kimdir?

Carl von Clausewitz kimdir?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.653
  3. Kullanıcılar

1. 31.360
  4. Son üye

Geri
Üst Alt