Son Konular

Osmanlı Mutfağından Yoğurt Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Osmanlı Mutfağından Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
6 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı yoğurt
5 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
6 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Osmanlı Mutfağından Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbeti için tencereye 6 su bardağı su ,3 buçuk su bardağı toz şeker ,1 dilim limon ek edilir yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişirilir.
Altı kapatılır.
Ağzı kapalı halde kenara alınır .
1 su bardağı toz şeker yumurtalarla birlikte mikserle güzelce çırpılır.
Ayrı bir kapta irmik ve yoğurt düzgünce karıştırıldıktan sonra yumurtalı karışıma ek edilir. Köpük köpük olana dek çırpılır.
Un, sıvı yağ ,nişasta ve kabartma tozu da eklenip pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırılır.
Yağlanmış bir orta uzunluk fırın tepsisine hazırlanmış karışım dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında 25 yahut 30 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirilir.
Sıcak şerbet ılık kekin üzerine dökülür.
Dilimlenip üzerine hindistan cevizi yahut renkli şekerlerle süslenip servis edilir. Afiyet olsun.
Osmanlı Mutfağından Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Turşu Çorbası (Hem Hastayken Hem Misafir Toplantılarının Vazgeçilmezi)

S

10 Dakikada Tencerede Vişneli Sufle

  1. Konular

    1. 1.282.405
  2. Mesajlar

    1. 1.682.573
  3. Kullanıcılar

    1. 32.063
  4. Son üye

Geri
Üst Alt