- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
ÖTV de yetkili kurum kimdir?
Bu bağlamda, ülkemizde bir malın Türk Gümrük Tarife Cetvelinin hangi G.T. İ. P. numarasında sınıflandırıldığının belirlenmesinde yetkili kurum Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olup, yükümlülerin bu husustaki talepleri bu Bakanlığın Bölge Müdürlükleri tarafından ilgili mevzuatı çerçevesinde sonuçlandırılmaktadır.
ÖTV ne zaman kondu?
22 asıl ve 8 geçici maddeden oluşan 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu 1 Ağustos 2002 tarihi itibariyle yürürlüğe konulmuştur. ÖTV'nin uygulamaya konulmasıyla Taşıt Alım Vergisi, Trafik tescil harçları gibi 13 adet vergi uygulamadan kalkmıştır.
ÖTV ilk kim getirdi?
ÖTV ilk kim getirdi?
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir.
Ilk ÖTV indirimi ne zaman çıktı?
Ilk ÖTV indirimi ne zaman çıktı?
Özel Tüketim Vergisi anlamına gelen ÖTV, belirlenen ürün ve mallardan oransal ya da maktu olarak alınan harcama vergisidir. Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde, 4760 sayılı kanunla 2002 yılında uygulanmaya başlanmıştır.
Kamyonetlerde ÖTV indirimi ne kadar?
Otomobil ÖTV ve KDV Hesaplama
Silindir Hacmi | Vergisiz Satış Tutarı | ÖTV
1600 cm³'e kadar | 92.000 TL'ye kadar | %45
1600 cm³'e kadar | 92.000 TL – 150.000 TL arası | %50
1600 cm³'e kadar | 150.000 TL üzeri | %80
1600 cm³ ile 2000 cm³ arası | 170.000 TL'ye kadar | %130
ÖTV hangi kanunda?
5. (Ek: 28/3/2013-6455/33 md.) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin verdiği yetki uyarınca kullanılma zorunluluğu getirilen özel etiketi veya işareti olmayan özel tüketim vergisine tabi malların bulundurulduğunun tespit edilmesi halinde, bu malları bulunduranlar adına; her bir tespit için bu …
ÖTV hangi parti zamanında çıktı?
ÖTV hangi parti zamanında çıktı?
evet, ötv ecevit zamanında çıktı. ama bu demek değil ki, öncesinde bu konularda hiç vergi yoktu. ötv daha önceden çeşitli adlarda var olan vergilerin tek bir çatıda toplanmasıdır.
ÖTV mükellefi kimdir?
ÖTV mükellefi kimdir?
Bu mallardan kayıt ve tescile tabi olmayan malları imal inşa veya ithal edenler, bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştirenler, kayıt ve tescile tabi olan motorlu araç ticareti yapanlar ÖTV mükellefidir.