OTV de yetkili kurum kimdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-4
Meslek
Webmaster

ÖTV de yetkili kurum kimdir?

Bu bağlamda, ülkemizde bir malın Türk Gümrük Tarife Cetvelinin hangi G.T. İ. P. numarasında sınıflandırıldığının belirlenmesinde yetkili kurum Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olup, yükümlülerin bu husustaki talepleri bu Bakanlığın Bölge Müdürlükleri tarafından ilgili mevzuatı çerçevesinde sonuçlandırılmaktadır.

ÖTV ne zaman kondu?

22 asıl ve 8 geçici maddeden oluşan 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu 1 Ağustos 2002 tarihi itibariyle yürürlüğe konulmuştur. ÖTV'nin uygulamaya konulmasıyla Taşıt Alım Vergisi, Trafik tescil harçları gibi 13 adet vergi uygulamadan kalkmıştır.

ÖTV ilk kim getirdi?

ÖTV ilk kim getirdi?
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir.

Ilk ÖTV indirimi ne zaman çıktı?

Ilk ÖTV indirimi ne zaman çıktı?
Özel Tüketim Vergisi anlamına gelen ÖTV, belirlenen ürün ve mallardan oransal ya da maktu olarak alınan harcama vergisidir. Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde, 4760 sayılı kanunla 2002 yılında uygulanmaya başlanmıştır.

Kamyonetlerde ÖTV indirimi ne kadar?

Otomobil ÖTV ve KDV Hesaplama
Silindir Hacmi | Vergisiz Satış Tutarı | ÖTV
1600 cm³'e kadar | 92.000 TL'ye kadar | %45
1600 cm³'e kadar | 92.000 TL – 150.000 TL arası | %50
1600 cm³'e kadar | 150.000 TL üzeri | %80
1600 cm³ ile 2000 cm³ arası | 170.000 TL'ye kadar | %130

ÖTV hangi kanunda?

5. (Ek: 28/3/2013-6455/33 md.) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin verdiği yetki uyarınca kullanılma zorunluluğu getirilen özel etiketi veya işareti olmayan özel tüketim vergisine tabi malların bulundurulduğunun tespit edilmesi halinde, bu malları bulunduranlar adına; her bir tespit için bu …

ÖTV hangi parti zamanında çıktı?

ÖTV hangi parti zamanında çıktı?
evet, ötv ecevit zamanında çıktı. ama bu demek değil ki, öncesinde bu konularda hiç vergi yoktu. ötv daha önceden çeşitli adlarda var olan vergilerin tek bir çatıda toplanmasıdır.

ÖTV mükellefi kimdir?

ÖTV mükellefi kimdir?
Bu mallardan kayıt ve tescile tabi olmayan malları imal inşa veya ithal edenler, bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştirenler, kayıt ve tescile tabi olan motorlu araç ticareti yapanlar ÖTV mükellefidir.

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) konusunda detaylı bilgi vermek isterim.

ÖTV'nin ülkemizdeki yetkili kurumu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'dır. Bir malın Türk Gümrük Tarife Cetvelinin hangi G.T.İ.P. numarasında sınıflandırıldığının belirlenmesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilidir. Bu konudaki talepler, Bakanlık Bölge Müdürlükleri tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde sonuçlandırılmaktadır.

ÖTV, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile 1 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe konulmuştur. Bu tarih itibariyle Taşıt Alım Vergisi, Trafik tescil harçları gibi 13 adet vergi uygulamadan kaldırılmıştır.

ÖTV'nin ilk kez getirilmesi ise Avrupa Birliği uyum sürecindeki kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve 2002 yılında 4760 sayılı kanunla kabul edilmiştir. ÖTV, belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir.

ÖTV mükellefleri, kayıt ve tescile tabi olmayan malları imal, inşa veya ithal edenler, bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştirenler, kayıt ve tescile tabi olan motorlu araç ticareti yapan kişilerdir.

ÖTV miktarı ise çeşitli unsurlara göre değişmektedir. Kamyonetlerde ÖTV indirimi, silindir hacmi ve vergisiz satış tutarına göre farklılık göstermektedir. ÖTV'nin hangi kanunda yer aldığı ise 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 257. maddesi kapsamında yer almaktadır.

Son olarak, ÖTV'nin hangi parti döneminde çıktığı konusuna gelince; ÖTV 2002 yılında yürürlüğe girmiş olup, bu dönemde Türkiye'de iktidarda olan parti, Bülent Ecevit liderliğindeki DSP (Demokratik Sol Parti) Hükümeti'dir. Ancak unutulmamalıdır ki, ÖTV uygulaması öncesinde de çeşitli vergiler bulunmaktaydı ve ÖTV bu vergilerin tek bir çatı altında toplanması anlamına gelmektedir. Bu nedenle, ÖTV'nin çıkışı sadece bir partiye değil, vergi sistemini düzenleme amacıyla yapılan geniş kapsamlı bir adımdır.

Venus Coin en yuksek kaci gordu?

Beyaz canta nasil temizlenir?

1. Konular

1. 1.280.272
  2. Mesajlar

1. 1.677.646
  3. Kullanıcılar

1. 31.431
  4. Son üye

Geri
Üst Alt