haberci
Meraklı Üye

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, sokaktan geçerken yakılan ve atılan torpilin ikinci kattaki evde uyuyan 14 yaşındaki Mevlüt Uludağ'a isabet etmesi sonucu baba-oğul yaralandı. Baba Kemalettin Uludağ, oğlunu kurtarmak isterken elindeki torpilin patlaması sonucu yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan 18 yaşındaki 2 şüpheli, "Eğlence amaçlıydı" diyerek torpil attıklarını itiraf etti.
Pamukkale ilçesi Fatih Mahallesi'nde, 6 Haziran sabaha karşı, Mevlüt Uludağ'ın göğsüne isabet eden torpil sonrası baba Kemalettin Uludağ, oğlunu kurtarmak için müdahale etti ancak torpil elinde patladı. Yaralanan baba-oğul, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Baba Kemalettin'in sağ elinde kırık tespit edilirken, oğlu da boynundan ve sırtından yaralandı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen baba-oğul, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, M.A. ve T.S. isimli 18 yaşındaki 2 şüpheli güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler, ifadelerinde baba ile oğlunu tanımadıklarını ve torpil atışının eğlence amaçlı olduğunu söyledi.
Torpil satışının yasak olmasına rağmen bakkallarda satılmaya devam ettiğini belirten dondurmacı Kemalettin Uludağ, olayla ilgili olarak, "Uyuyan oğlumun üzerine torpil isabet etti. Elimde patlaması sonucu hem ben hem de oğlum yaralandık. Olayda hayatını kaybedebilirdi. Torpil satışının denetlenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.
Boynunda ve sırtında yanıklar oluşan Mevlüt Uludağ ise olay sırasında duyduğu yüksek sesin hala kulağında çınladığını belirterek, "Bu sesi duyduğumda tabanca sesi sandım. Olay sırasında çok korktum. Babam fark etmeseydi hayatımı kaybedebilirdim. Torpile karşı tedirginlik yaşıyorum." dedi. Mevlüt, eve torpil atmanın ne kadar tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Biz de küçükken torpille oynardık ama evlere asla zarar vermezdik." şeklinde konuştu.