Editör
Yeni Üye
Papatya nasıl büyür?
Papatyalar nemli ve geçirgen toprakları sever, bu özelliklere sahip topraklarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Toprak sıkı ve sert olmalıdır. Saksıda papatya yetiştirmek için killi toprak tercih edebilirsiniz. Papatya tohumunun ekileceği saksı çok derin olmamalıdır.
Bodrum papatyası neyi sever?
Kokusu da gayet güzeldir. Bodrum papatyasının bakımı için dikkat edilecek hususlar şunlardır: Çiçeğin güneş görmesi ve aydınlık ortamda bulunmasına ihtiyacı vardır. Yarı gölgelik yerlerde de büyüyebilir ama aydınlık bir yerde daha sağlıklı yetişir. Ama çok sıcaktan da korumak gerekir.
Papatya boşaltım yapar mı?
Papatya boşaltım yapar mı?
Bitkilerde boşaltımın yapılacağı bir organ bulunmamaktadır.
Papatya ne kadar sürede solar?
Papatya ortalama 5 gün içerisinde kurur.
Papatya çiçeği nasıl çoğalır?
Papatya çoğalır mı? "Pek çok bitki gibi papatyalar da tohumlar vasıtasıyla çoğalırlar. Bu sebeple pataya üretiminde papatya tohumunun oldukça büyük bir öneminin varlığı söz konusudur.
Bodrum papatyası kaç günde bir sulanır?
Bodrum papatyası kaç günde bir sulanır?
Susuzluğa karşı dayanıklı bir bitkidir. Ancak fazla sulama yapmak çiçeğin solmasına neden olabilir. Çiçeğin sağlıklı bir gelişim göstermesi için 2-3 günde bir sulama işlemi yapmanız yeterli olacaktır.
Bodrum papatyası nasıl canlandırılır?
Bodrum papatyasının çiçek açmamasının ana nedeni yeteri kadar güneş almamasıdır. Bunun yanı sıra bitki aşırı sulanır ise yine çiçek vermez. Bol çiçek açmasını istiyorsanız bodrum papatyanızı güneş alan bir yerde toprağı kurumaya yakın sulamanız gerekmektedir. Tamamen kuruması beklemeden çok hafif nemli olması kafidir.
Papatya çiçeği güneşi sever mi?
Papatya, güneş alan veya yarı gölgeli alanlarda sağlıklı bir gelişim gösterir. Bu çiçeğin, güneşi çok sevdiği için kapalı mekan yerine balkon, bahçe, teras gibi alanlarda yetiştirilmesi önerilir. Kuru ve nemli bölgelerde yetişebilir.
Çiçek boşaltım yapar mı?
Çiçek boşaltım yapar mı?
Bitkilerde boşaltım organı yapraklar olarak bilinmektedir. Bitkiler bünyesinde yer alan atık maddeleri yapraklarda su ile birlikte atmaktadır. Hidatotlardan atılan su ile birlikte bazı tuzlarda atılmaktadır. Bunlar ile birlikte lentisellerden de CO2 atılmaktadır.