Parti delegeleri nasil secilir?

Isyanlar nelerdir?

Malatya Puturge depremi kac saniye surdu?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Parti delegeleri nasıl seçilir?

2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 20 maddesinin; 3. fıkrasında; "Delege seçimleri; köy ve mahallelerde partinin bu yerlerde son genel seçimde aldığı oy miktarı, seçime katılmamış partilerde ise üye sayısı esas alınmak suretiyle bu yerlere verilecek kontenjanlara göre yapılır.

Nazilli Kongresi nedir?

Nazilli Kongresi nedir?
1919'da yapılan kongredir. nazilli, kurtuluş savaşı döneminde başta aydın olmak üzere muğla, denizli, ısparta, burdur ve antalya illerini içine alan coğrafi bölgede milli kuvvetlerin siyasi, idari, askeri ve lojistik eksikliklerinin giderilmesi konularında çok önemli ve büyük göreviler üstlenmiştir.

Ilçe yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

Ilçe yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur. ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun ilçe kongresince nasıl seçileceği, il yönetim kurulunca veya mer kez karar organınca ne gibi hallerde ve nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl kurula cağı, parti tüzüğünde gösterilir.

Ilçe yönetimi kimlerden oluşur?

İlde olduğu gibi, ilçede de kaymakamın başkanlığında idare kurulu görev yapar. İlçe idare kurulu, tahrirat kâtibi (yazı işleri müdürü), mal müdürü, hükûmet tabibi, millî eğitim müdürü, tarım ve köy işleri müdüründen meydana gelir.

Atatürk'ün yapmış olduğu kongreler nelerdir?

Atatürk'ün yapmış olduğu kongreler nelerdir?
Kars İslam Şûrası (5 Kasım 1918)?

Nazilli Kongresinin başkanı kimdir?

Nazilli Kongresinin başkanı kimdir?
Demokrat Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'nın İstasyon Meydanı'nda bulunan yeni parti binasında yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Serhat Emanet yaptı.

CHP ilçe yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur.

İlçe yöneticisi kim?

İlçe yöneticisi kim?
İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur.

<
Parti delegelerinin seçimi, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 20. maddesinde belirtilen kurallara göre yapılır. Köy ve mahallelerde, partinin son genel seçimde aldığı oy miktarı veya seçime katılmamış partilerde üye sayısı esas alınarak belirlenen kontenjanlara göre delege seçimleri gerçekleştirilir.

Nazilli Kongresi, 1919 yılında gerçekleştirilen bir kongredir. Bu kongre, Kurtuluş Savaşı döneminde Aydın başta olmak üzere Muğla, Denizli, Isparta, Burdur ve Antalya illerini içeren bölgede milli kuvvetlerin siyasi, idari, askeri ve lojistik konulardaki eksikliklerin giderilmesi için önemli bir görev üstlenmiştir.

İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden oluşur. İlçe başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin seçimi, ilçe kongresinde belirlenir. Parti tüzüğünde ise ilçe yönetim kurulunun nasıl seçileceği, nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulu nasıl oluşturulacağı gibi konular detaylı bir şekilde belirtilmektedir.

İlçe yönetimi ise, kaymakamın başkanlığında idare kurulu olarak görev yapar. Bu kurul, tahrirat kâtibi (yazı işleri müdürü), mal müdürü, hükümet tabibi, millî eğitim müdürü, tarım ve köy işleri müdüründen oluşur.

Atatürk'ün yapmış olduğu kongreler arasında Kars İslam Şûrası (5 Kasım 1918) öne çıkmaktadır.

Nazilli Kongresi'nin başkanı ise Demokrat Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'nın İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığını yapan Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Serhat Emanet'tir.

CHP ilçe yönetim kurulu en az beş üyeden oluşmaktadır.

İlçe yöneticisi ise ilçe genel idaresinin başı ve mercii olan kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir ve ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede gerekli teşkilatı bulundurur.

Isyanlar nelerdir?

Malatya Puturge depremi kac saniye surdu?

Geri
Üst Alt