Pastane Usulü Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Dereotlu Enfes Cacık

T

Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası

<
T

theking

Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
125 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
Tuz
Alabildiğince un (yaklaşık3.5 su bardağı kullandım, markaya nazaran değişir)
İç harcı için;
1 kase peynir
Maydanoz
2 sivribiber
2 yeşil soğan (dilerseniz patatesli ya da kıymalı yapabilirsiniz).
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Haşhaş

Pastane Adabı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için gerekli gereçleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu yüzden unu denetimli formda ek edin.
Üzerini kapatıp 1 saat kadar sıcak ortamda mayalandırdım.
İç harcı için yeşillikleri doğrayıp bir kaba aldım peyniri de ek ettim karıştırdım.
Hamurdan modüller alarak elimle yuvarladım.
İçine iç harcından doldurdum kapattım, yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
Üzerine yumurta sarısı sürdüm haşhaş serptim.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
T

Dereotlu Enfes Cacık

T

Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası

Geri
Üst Alt