- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 452
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Patatese hangi nişasta kullanılır?
Üzerine mısır nişastası, un, kabartma tozu ve tuz eklenerek patateslerin malzemeye bulanması sağlanır.Patatesin nişastasını almak için ne yapılır?
Bunun amacı patateslerin kesilmiş yüzeylerindeki nişastayı almak ki patatesler birbirine yapışmasın. Yapışmamalarını sağlamak içinse bir süre soğuk suda beklettiğiniz kesilmiş patateslerin suyunu boşaltmanız ve de birkaç kez duru suyla iyice durulamanız gerekiyor ki tüm yüzey nişastası fazlası akıp gitsin.Nişasta ile patates kızartılır mı?
Patatesler soyulup yıkanır. İyice kurulanıp ince dilimler halinde doğranır. Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir, iyice harmanlanır. Ve direk kızgın yağa atılır.
Patates kızartması için hangi nişasta kullanılır?
Mısır unu ile Mısır nişastası tamamen farklı şeyler. Evinizde bulunan herhangi bir nişasta ile yapabilirsiniz.
Nişasta patatesi çıtır çıtır yapar mı?
Öncelikle şunu unutmayalım; patates doğal nişasta olduğundan dışı çıtır olması için herhangi bir sosa ya da bulamaca batırmak gerekmiyor. Duyduğunuz bütün soslu kızartma yöntemlerini unutun. Üstelik bu soslu kızartmalar patates kızartmasının tadın tamamiyle farklılaştırır.Nişastalı patates kızartması nasıl yapılır?
Çıtır Patates Nasıl Yapılır?- Patatesleri soyup birbirine yakın kalınlıklarda dilimleyelim.
- Bir kâsede nişasta, un, tuz ve karbonatı güzelce karıştıralım.
- Patatesleri havlu peçete yardımıyla kurulayalım ve nişastalı karışımı üzerine ekleyip harmanlayalım.
- Harmanlarken elek kullanalım ki fazla un dökülsün.
Patates nişastası yenir mi?
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Patates nişastası hamur işi, sos ve tatlılarda kullanılmaz.
Nişasta çıtır yapar mı?