Son konular

Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Pate a choux hamurunun kabarmasina neden olan sey nedir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Pate a choux hamurunun kabarmasına neden olan şey nedir?​

Un, Tereyağ, Su (veya süt veya ikisi de) ve Yumurta kullanılır. Kabartma tozu veya karbonat yerine kabartıcı olarak hamurdaki su buharı kullanılır. Bu buhar hamuru çok büyük hızda kabartır ve içinin boş kalmasını sağlar.

Pate a choux nasıl yapılır?​

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
- Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
- Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz.
- Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.

Patusu hamuru nasıl yapılır?​

Patusu hamuru nasıl yapılır?
Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.

Ekler hamuru kıvamı nasıl olmalı?​

Yumurtaların tamamını hamura yedirdikten sonra bir sıkma torbasına aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Sarı renkte, kremamsı kıvamda bir hamur elde etmiş olacaksınız.

Profiterol topları neden söner?​

Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır.

Profiterol yaparken kabartma tozu konur mu?​

Profiterol yaparken kabartma tozu konur mu?
Margarin eriyince içine 1 su bardağı un eklenir. 7-8 dakika pişirilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. soğuyunca içine 4 yumurta teker teker kırılır (biri kırıp iyice çırpılacak sonra diğeri kırılacak. Bu şekilde 4 yumurta hamura iyice yedirilecek ) Yarım paket kabartma tozu da yumurtalarla birlikte eklenir.
Pate a choux nasıl okunur?​
Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır.
Profiterol kreması nasıl yapılır?​
Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın. Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.

Arabaşı hamuru nasıl yapılır?​

Arabaşı hamuru nasıl yapılır?
Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Ekler ve profiterol hamuru aynı mı?​

Not: Ekler ve Profiterol arasında malzeme ve pişirilme olarak bir fark yoktur. Sadece şekilleri farklıdır. Bu tarifle ikisini de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

Ekler hamuru neden kabarmaz?​

Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır. Bunlara dikkat ederek hazırladığınızda homojen kıvamlı bir hamurunuz olacak.

Kabarmayan profiterol ne yapilir?​

Kabarmayan profiterol ne yapilir?
Hamura tamamen yedirdiğinizden emin olduktan sonra diğer yumurtayı ilave edin. Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır.

Profiterolün püf noktası nedir?​

Dikkat Edilmesi Gerekenler; Hamur iyice soğumadan yumurtalar kırılmayacak.Yumurtalar mutlaka teker teker kırılacak ve her yumurta çok iyi karışacak.Hamura metal kaşık değmeyecek ,fırının kapağı hamurlar pişerken hiç açılmayacak ,fırın hamurlar piştikten sonrada 10~15 dk açılmayacak,hamur krema ile birleştirildiğinde …

Profiterolün sönmemesi için ne yapmalı?​

 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Pate a choux hamurunun kabarmasına neden olan şey, hamurdaki su buharının kullanılmasıdır. Kabartma tozu veya karbonat yerine buharı kullanmak, hamuru hızlı bir şekilde kabartır ve içinde boşluklar oluşmasını sağlar.

Pate a choux nasıl yapılır:
1. Tencereye margarini eritip su ve tuz ekleyin.
2. Su kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin.

Profiterol yapımında kabartma tozu kullanılabilir. Margarin eridikten sonra un eklenir ve pişirilir, ardından ocaktan alınıp soğuması beklenir. Soğuduktan sonra içine teker teker kırılmış yumurtalar eklenir. Bu sırada, yarım paket kabartma tozu da yumurtalarla birlikte eklenir.

Ekler hamuru kıvamı, yumurtaların tamamını hamura yedirdikten sonra elde edilen sarı renkte kremamsı bir hamur olmalıdır. Bu hamur sıkma torbasına aktarılıp buzdolabında soğumaya bırakılmalıdır.

Profiterol toplarının sönmemesi için tüm yumurtaların hamur sıcakken ve birbirleriyle iyice karıştırılarak teker teker eklenmesi gerekmektedir. Eğer tüm yumurtaları birden ve hamur sıcakken eklerseniz, hamur istenilen kıvamda kabarmayabilir.

Profiterolün püf noktası, hamurun iyice soğumasını beklemek ve yumurtaları teker teker eklemektir. Metal kaşık hamura temas etmemeli, fırının kapağı hamurlar pişerken hiç açılmamalı ve fırın hamurlar piştikten sonra 10-15 dakika açılmamalıdır. Hamur kremayla birleştirilirken dikkatli olunmalıdır.

Kabarmayan profiterol için ise yumurtaların hamura tamamen yedirildiğinden emin olunmalı ve her yumurta teker teker eklenmelidir. Hamur sıcakken tüm yumurtaları birden eklemekten kaçınılmalıdır.
 

Benzer konular

Pate a choux hamuru nedir? Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Profiterol...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Choux au Craquelin nedir? Bir Fransız tatlısı.. Profiterol tatlısı hamuru düşünün fakat üstünde çok lezzetli bir kurabiye katmanı olsun ve profiterolden daha büyük ve bol kremalı olsun. Choux hamuru nasıl yapılır? Choux hamuru nasıl yapılır? Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır? - Un, su...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Choux hamuru ile neler yapılır? Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Choux...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Choux au Craquelin hangi ülkenin? Bir Fransız tatlısı.. Craquelin choux nedir? Croquelin, tereyağı, şeker ve un ile yapılan bir hamurdur. Profiterol yapımında kullanılan pate a choux hamurunun üzerine koyularak pişirilir. Profiterol hamuruna lezzet ve çıtırlık katar. En iyi ekler nerede? En iyi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Ekler hamuru kıvamı nasıl olmalı? Yumurtaların tamamını hamura yedirdikten sonra bir sıkma torbasına aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Sarı renkte, kremamsı kıvamda bir hamur elde etmiş olacaksınız. Profiterol ne anlama gelir? Profiterol, top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips