Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Choux hamuru ile neler yapilir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,787
Tepkime puanı
41

Choux hamuru ile neler yapılır?​

Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır.
Choux hamuru nasıl okunur?
Şu Hamuru – Pataşu, Paté a Choux (okunuşu: pataşu), Choux Pastry (okunuşu: şu peystri) Ekler (Eclaire), Profiterol (Profiterole), Gujere (Gougères) gibi tatlılar başta olmak üzere birçok tatlıda kullanılan, çok yumuşak ve pişirilerek kullanılan hamurudur. Un, Tereyağ, Su (veya süt veya ikisi de) ve Yumurta kullanılır.
Ekler hamuru neden söner?
Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır. Bunlara dikkat ederek hazırladığınızda homojen kıvamlı bir hamurunuz olacak. Hamurunuz hazır!

Pate hamura sarılır mı?​

‘Pate’ kelimesi Fransızca ‘pate en croute’ deyiminden gelen, hamurla kaplanarak pişirilip sıcak ya da soğuk servis edilen, farklı et veya balık çeşitlerini tarif ediyor.
Patoş hamuru nasıl yapılır?
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
- Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
- Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz.
- Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
Petifür pasta nedir?
Petifür nedir sorusunu, en yalın hali ile küçük pasta olarak yanıtlamak mümkün. Fransızca “petit four” kelimesinin Türkçesi olan petifür sözcüğü aslında “küçük fırın” anlamına geliyor. Bu durumun temel sebebinin ise 18. ve 19. yıllara kadar uzandığını söylemek mümkün.
Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
Suh hamuru nasıl yapılır?
Su, un ve tereyağını ocakta eritin. Tereyağı eriyip, su kaynadığı zaman tuzu ilave edin ve elenmiş unu spatula yardımı ile ezerek karıştırın. Hamur kıvamına gelen karışımı 1 dakika spatula ile ezerek pişirin. Hamuru, iyice soğutun (Temiz mermer tezgah üzerinde yayarak kolaylıkla soğutabilirsiniz).
Ekler yaparken nelere dikkat edilmeli?
- Malzemelerin Taze ve Kaliteli Olmasına Dikkat Edin. En az ünlü pastanelerdeki kadar nefis bir sonuca ulaşmak istiyorsanız ekler.
- Oda Sıcaklığında Malzemeler Kullanın.
- Yumurtaları Dikkatli Ekleyin.
- Sayısını Belirleyin.
- Yağlı Kâğıt Serin.
- Fırını Önceden Isıtın.
- Fırın Kapağını Açmayın.
- Kreması ve Çikolatasını Ekleyin.

Eklere kabartma tozu konur mu?​

Hamurun hazırlanışı ve pişirme Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, su ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin.
Profiterol hamuruna şeker konur mu?
Profiterol( Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su. 125 gram margarin. 1 su bardağı un. 2 küp şeker.
Arabaşı hamuru nasıl yapılır?
Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.
 

Benzer konular

Choux au Craquelin nedir? Bir Fransız tatlısı.. Profiterol tatlısı hamuru düşünün fakat üstünde çok lezzetli bir kurabiye katmanı olsun ve profiterolden daha büyük ve bol kremalı olsun. Choux hamuru nasıl yapılır? Choux hamuru nasıl yapılır? Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır? - Un, su...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Pataşu hamuru ile neler yapılır? Ekler, profiterol ve tulumba tatlısı yapımında pataşu hamuru kullanılır. Pate a choux (pataşu hamuru) ilk olarak Fransız pasta şefleri tarafından bulunmuş ve kullanılmıştır. Choux hamur işleri bazen pişirildikten sonra krema ile doldurulur ve kremalı pasta veya...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Pate a choux hamurunun kabarmasına neden olan şey nedir? Un, Tereyağ, Su (veya süt veya ikisi de) ve Yumurta kullanılır. Kabartma tozu veya karbonat yerine kabartıcı olarak hamurdaki su buharı kullanılır. Bu buhar hamuru çok büyük hızda kabartır ve içinin boş kalmasını sağlar. Pate a choux nasıl...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Pate a choux hamuru nedir? Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Profiterol...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Choux au Craquelin hangi ülkenin? Bir Fransız tatlısı.. Craquelin choux nedir? Croquelin, tereyağı, şeker ve un ile yapılan bir hamurdur. Profiterol yapımında kullanılan pate a choux hamurunun üzerine koyularak pişirilir. Profiterol hamuruna lezzet ve çıtırlık katar. En iyi ekler nerede? En iyi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips