Pataşu hamuru ile neler yapılır?
Ekler, profiterol ve tulumba tatlısı yapımında pataşu hamuru kullanılır. Pate a choux (pataşu hamuru) ilk olarak Fransız pasta şefleri tarafından bulunmuş ve kullanılmıştır. Choux hamur işleri bazen pişirildikten sonra krema ile doldurulur ve kremalı pasta veya ekler yapılır.Choux hamuru nasıl yapılır?
Choux hamuru nasıl yapılır?Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
Patoş hamuru nasıl yapılır?
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?- Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
- Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
- Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz.
- Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
Pişirilerek yapılan hamura ne denir?
Pişirilerek yapılan hamura ne denir?Pişirilerek yapılan hamura pastacılıkta şu veya pataşu hamuru denir. Fransızca şu (choux) lahana demektir. Kabarma özelliği bir lahanayı andırdığı için bu adı almıştır. Pişirilerek yapılan hamurlar, kabartıcı kullanmadan hazırlanan ve su buharının etkisiyle kabaran hamurlardır.
Petifür pasta nedir?
Petifür nedir sorusunu, en yalın hali ile küçük pasta olarak yanıtlamak mümkün. Fransızca “petit four” kelimesinin Türkçesi olan petifür sözcüğü aslında “küçük fırın” anlamına geliyor. Bu durumun temel sebebinin ise 18. ve 19. yıllara kadar uzandığını söylemek mümkün.Profiterol sosu nasıl yapılır?
Profiterol sosu nasıl yapılır?Derin bir sos tenceresine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu aktarın. İyice çırptıktan sona ufak parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ve tereyağını katın. Kısık ateşte, kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Profiterol hamuru nasıl yapılır?
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.Kıyılarak hazırlanan hamur nedir?
Kıyılarak hazırlanan hamur nedir?Kıyılarak hazırlanan hamurlarda kullanılan temel gereçler un, yağ, şeker, yumurta ve kabartma tozudur. Temel gereçlerin yanı sıra ürün çeşidi ve özelliğine göre çok çeşitli yardımcı gereçler kullanılır. undur. Un genellikle buğdaydan elde edilir.