Son Konular

Patlıcan Kebabı (Kürdanlı Birde Böyle Deneyin)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Patlıcan Kebabı (Kürdanlı Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
750 gram patlıcan
Köfte harcı için;
400 gram kıyma
Yarım çay bardağı galeta yada bayat ekmek ( ufalanmış )
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3 adet domates ( üzeri için )
Kürdan ( sabitlemek için )
Kızartmak için;
1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan Kebabı (Kürdanlı Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp bir parmak kalınlığında keselim.
Doğranmış patlıcanları hafif kızlarıncaya kadar iki yüzünü de kızartalım bir tabağa alalım köfteyi geniş bir kaba koyalım içine bütün malzemeyi koyup güzelce yoğuralım.
Şekil verip tavada çok pişmeyecek formda kızartıp tabağa alalım.
Fırın borcam tepsisine evvel patlıcan dizelim, üzerine köftelerden dizip tekrar patlıcan koyalım.
Kürdanları birer tane ortasından batırıp sabitleyelim üzerine son olarak domates koyup domates salçası, sıcak su ve tuzla karıştırdığımız sosu dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
Patlıcan Kebabı (Kürdanlı Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır (Videolu)

S

Zebra Kek (Pamuk Gibi Kabaran Yumuşacık)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Dizme Kebabı (Patlıcan, Patates, Köfte) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet patates 2 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet biber 2 yemek kaşığı salça Kızartmak için sıvı yağ Köfte için; 400 gram kıyma 1 su bardağı ekmek içi 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan 1 diş rendelenmiş sarımsak Tuz Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Karnıyarık Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan karnıyarık, patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu lezzetli yemek, aynı zamanda sofralarınıza renk ve zenginlik katar. Malzemeler 4 adet orta boy patlıcan 300 gram dana kıyma 1 adet büyük soğan 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
T
  • Soru Soru
Enfes İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patlıcan Köftesi İçin; 750 gram yağsız kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu 2 diş sarımsak Maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Üzeri İçin; Domates Biber Kürdan Kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
theking
T
  • Soru Soru
Giriş Hünkar Beğendi, Osmanlı mutfağının gözde yemeklerinden biri olup, patlıcan beğendi üzerine konulan nefis etli harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu klasik lezzet, hem sofraları şenlendirir hem de misafirlerinizi etkiler. Malzemeler 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
S
  • Soru Soru
Manisa Kebabı (Ve Pidesi) Tanımı İçin Materyaller 6-7 kişilik bir tanım 1.150 gram orta yağlı dana ve kuzu kıyma karışık Yarım çay bardağı galeta unu 2 adet soğan (Suyunu sıkacak içerisine eklemiyeceğiz acı olmasın diye ) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.773
  2. Mesajlar

    1. 1.680.049
  3. Kullanıcılar

    1. 31.874
  4. Son üye

Geri
Üst Alt