Modoratör
Efsanevi Üye
PDR ne zaman başladı?
Program 1969'da "Okul Psikologluğu ve Rehberlik" unvanıyla lisans düzeyinde ilk mezunlarını vermiştir. 1970'li yılların başında Eğitim Psikolojisi Kürsüsü'nün adı ve yapısı, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü olarak değiştirilmiştir.
Rehberlik ve psikolojik Danışmanlık neden seçtim?
Rehberliğin Önemi Rehberlik ve Psikolojik Danışma; Kendini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden tanımasına yardımcı olur. Toplumda gelişimi için açık fırsatları, okul içi ve okul dışı eğitim olanaklarını, mesleklerini, toplumun beklentilerini tanır. Niteliklerine uygun bir program seçmesine yardımcı olur.
Rehberlik uygulaması Türkiye'de ilk defa hangi eğitim kademesinde uygulanmaya başlanmıştır?
Rehberlik uygulaması Türkiye'de ilk defa hangi eğitim kademesinde uygulanmaya başlanmıştır?
Türkiye'de rehberlik çalışmaları Türkiye'de rehberlik çalışmaları 1950'li yıllarda başlamıştır. 1953-54 yılında ilk defa Gazi Eğitim Enstitüsü, Pedagoji ve Özel Eğitim Bölümleri ders programlarına rehberlik dersi konulmuştur. 1955'de Ankara Demirlibahçe ilkokulunda ilk rehberlik merkezi açılmıştır.
PDR Derneği ne zaman kuruldu?
PDR Derneği ne zaman kuruldu?
PDR Derneği, 1998 yılında Bakanlar Kurulunun 13.07.1998 tarih ve 98/11476 sayılı kararı ile isminin başına "Türk" sözcüğünü ekleyerek ulusal bir dernek kimliği kazanmıştır. İstanbul Şubesi Türk PDR-DER'in ilk şubesi olarak 13.11.2001 tarihinde kurulmuştur.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık nasıl bir bölüm?
PDR Bölümü Nedir? Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü, Eğitim Fakültesinin içinde yer alır ve 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümden mezun olanlara "psikolojik danışman" unvanı verilir. PDR bölümünden mezun olanlarla ilgili bilinen bir yanlış; ruh sağlığı bozuk bireyleri tedavi ederler, düşüncesidir.
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık nasıl bir meslek?
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, bir koruyucu ruh sağlığı hizmetidir. Eğitim kurumları bu hizmetin uygulama alanlarından bir tanesidir. Ruh sağlığı açısından normal, ancak gelişimsel ve uyum sorunları olan herkesin bu hizmetlere ihtiyacı vardır.