Son Konular

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için;
3 bardak pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kalçalı but
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 kahve fincanı çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Arzuya bağlı ben kullanmadım
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
Hamuru için;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuğumuzun üzerine suyunu koyup uygunca haşlayalım.
Pirinci ılık suya koyup bir saat kadar kabartalım.
Tereyağını eritip kabaran pirinci ekleyelim.
Bir dakika kadar kavurup haşladığımız tavuk suyundan. Bir buçuk bardak ekleyip.
Kısık ateşte ondakika kadar yarım pişirelim.
Pilavımız 10 dakika kadar demlendikten sonra.
Tavuk etini incecik ditip pilava ekleyelim. Kuş üzümünü bademin yarısını. Baharatı tuzunu ekleyelim.
Hamurun hazırlanması için; yumurta yoğurt sıvı yağ ve tuz bir kapta düzgünce karıştırılır.
Un eklenir yumuşak bir hamur yapılır. İki bardak undan sonrasını yavaş ekleyelim.
İki bezeye ayıralım biri büyük kalıbın altına biri küçük kalıbın üstüne kapak için.
Yapacağımız kalıbın altına güzelce tereyağ yahut margarin sürelim bademlerle süsleyip büyük bezeyi merdaneyle açalım.
Kalıbın altına ve etrafına yeterlice yayalım hazırladığımız iç pilavdan.
Kalıba koyup, kaşıkla güzelce yayalım.
Küçük açılan bezeyle kapatıp ısıtılmış 200 derece li fırında düzgünce kızarana kadar 30 dakika kadar pişirelim.
Sıcak servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun Bademler süreç görmemiş çiğ badem olacak. Sıcak suda bekletip, kabuklarını soyalım. Yarısını iri çekim pilavın içerisine. Yarısını kalıbın içine süslemek için kullanalım.
Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Resimli

S

Bademli Ve Damla Cikolatalı Kek Tarifi Resimli

Benzer Konular

Haşlanmış tavuk eti ile neler yapılabilir? - Tavuk Haşlama Tarifi. - Haşlanmış Tavuklu Sandviç Tarifi. - Perde Pilavı Tarifi. - Tavuklu Mantı Tarifi. - Tavuk Salatası Tarifi. - Tavuklu Börek Tarifi. - Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği Tarifi. Tavukla ne yapabilirim? Tavukla ne yapabilirim? Tavuk...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
S
  • Soru Soru
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt Yarım çat bardağı su 1 kg un İç harcı için; 6 adet haşlanmış tavuk baget 1,5 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı domates rendesi Kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 1 yemek kaşığı) 1,5 su bardağı sıcak su 1 silme tatlı kaşığı tuz Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
Az bir tavukla ne yapılır? Her Hali Bir Başka Güzel Olan Tavukla Yapabileceğiniz 18 Lezzetli ve Pratik Yemek Tarifi - Parmesanlı çıtır tavuklar. - Fransız usulü soğanlı tavuk köfteleri. - 3. Parmesanlı ve limon soslu tavuk. - 4. Tavuklu fajita. - Limonlu ve karabiberli tavuk. - Keto usulü tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
S
  • Soru Soru
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek 1,5 tatlı kaşığı tuz (kontrollü bir şekilde) 2 yemek kaşığı tereyağ 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağ Mercimeği haşlamak için 3 su bardağı su Pilav için 2 su bardağı kaynamış su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.644
  3. Kullanıcılar

    1. 31.773
  4. Son üye

Geri
Üst Alt