Son Konular

Peygamber Efendimize İlk Vahyin Geldiği Tarih

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Peygamberimize İlk Vahyin Geldiği Tarih Nedir
Peygamberimize sav ilk vahiy İlk vahiy, Miladî 610 yılında, Hz. Peygamber, kırk yaşında iken, Mekke yakınındaki Nûr Dağı'nda ve Kadir Gecesi'nde gelmiştir.

"Hirâ dağında, adımın çağrıldığını duyardım; fakat çağıranı göremezdim. Derken bir gün melek göründü bana; kucakladı beni, göğsüne bastırdı, sıktı ve «Oku» dedi. Ben okumak bilmem dedim. Tekrar sıktı «Oku» dedi. Aynı sözü söyledim. Yine sıktı «Oku»" dedi.

S

Peygamber Efendimize İnen İlk Beş Ayet

S

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Peygamberimizin peygamberlik donemi Hz Muhammed'in peygamberlik hayatı Peygamberimizin peygamber oluşu HZ Muhammed'in (SAV) peygamberlik donemi Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam henuz otuz yedi yaşında iken gaibden Ya Muhammed diye nida olunduğunu duyardı Otuz sekiz yaşında iken de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Peygamberimize İlk Vahyin Geldiği Tarih Nedir Peygamberimize sav ilk vahiy İlk vahiy, Miladî 610 yılında, Hz. Peygamber, kırk yaşında iken, Mekke yakınındaki Nûr Dağı’nda ve Kadir Gecesi’nde gelmiştir. “Hirâ dağında, adımın çağrıldığını duyardım; fakat çağıranı göremezdim. Derken bir gün melek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
S
  • Soru Soru
Peygamberimize İlk Ayet Hangi Tarihte Ve Nerede GönderildiPeygamber efendimize ilk inen ayetler alak suresinin 5 ayetidir; 1-Oku Rabbinin adıyla ki bütün mahlûkatı yarattı, 2- İnsanı da bir parça kan pıhtısından var etti; 3-Oku ve Rabbin, pek büyük bir kerem sâhibidir, 4-Öyle bir Rab ki kalemle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
  • Öneri Öneri
Hz Muhammed'e gelen birincil ayet vahiy nerede ve ne vakit gelmiştir Vaktiyle beri Mekke'deki hanîf ve zâhitler, recep ayında inzivâya çekilirlerdi her biri, Mekke'nin 3 dingil (bir saat) kuzeyinde Nûr Dağı'nda bir köşeye çekilir, tefekküre dalardı 40 yaşlarına içten Hz Peygamber (sas)'in...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
S
  • Soru Soru
Hz. Muhammed'İn(s.a.s) Hayatı (Kıssa)Hz. Muhammed'İn(s.a.s) Hayatı (Kıssa) Hz. Muhammed Hicret’ten 52 yıl önce (Milâdi 570), Rebiülevvel ayının 17. gününde Mekke şehrinde dünyaya gelmişlerdir. Babası, Hz. Abdullah daha Hz. Muhammed dünyaya gelmeden, 25 yaşlarında vefât etmiştir. Annesi, Hz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.931
  2. Mesajlar

1. 1.678.115
  3. Kullanıcılar

1. 31.723