Modoratör
Yeni Üye
Pirinç ülkemize ne zaman geldi?
Pirinç tarımı ilk olarak M.Ö 3.000ˊlerde Hindistan'da başlamış olup, daha sonra Batıya doğru yayılmıştır. Avrupa'ya gelişi ortaçağda rastlanır. Türkiye'ye ise 500 yıl önce güneyden girdiği bilinmektedir.
Türkler pirinçle ne zaman tanıştı?
Güneybatı Asya toplumlarında yetiştirilmeye başlanılan pirincin o dönemde ana yiyecek maddesi haline gelmesi ile pilavın ortaya çıktığı düşünülüyor. Günümüz sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan pilavın Türk mutfağı ile buluşması ise 15. yüzyılda oluyor.
Pirinç ne ürünüdür?
Pirinç ne ürünüdür?
Pirinç veya çeltik, buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türü.
Pilav hangi kültüre aittir?
Pirinç tarımı yapan toplumların pirinci yiyecek maddesi olarak kullandığı göz önünde bulundurulursa, pilavın kökeni Güneybatı Asya'da yaşayan toplumlara dayanır.
Kestaneli pilav hangi yöreye aittir?
Kestaneli pilav, Bursa yöresine ait, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır.
Pilavı adı nereden gelir?
Pilavı adı nereden gelir?
Farsça pilāw veya pulāw پلاو "pirinç yemeği" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Sanskritçe pulāka पुलाक "pirinç kâsesi" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Sanskritçe pul पुल् "küme" sözcüğünden türetilmiştir.
Uzun ince pirincin adı nedir?
Pek çok çeşidi olan basmati pirinç daha çok Hindistan ve Pakistan'da üretilmektedir. Pişirildiğinde boyca uzayan pirinç, 8 mm boyunca 14 -16 mm boylarına ulaşabilir ayrıca pişirildiğinde tane tane duruşu ve lezzetli oluşu pirinç pilavında tercih edilme sebepleri olmuştur.
Deniz ürünlü pilav hangi ülkeye aittir?
Deniz Mahsüllü Paella. Paella, İspanyol mutfağına özgü bir çeşit pirinç yemeğidir. Aynı zamanda İspanya'nın en bilindik yemeklerinden biridir. Valensiya'da çok sevilen paellanın yapımında karides, midye, kalamar gibi deniz mahsulleri kullanılır.
Lapa pilav hangi ülkenin?
Lapa pilav hangi ülkenin?
İSPANYOL MUTFAĞINDA PAELLA Valencia'dan çıkıp dünyaya yayılan paella, İspanyol mutfağı dendiğinde aklımıza ilk gelen yemeklerden. Bu lezzetli pilav için İspanya'nın dünya yemek keyfine armağanı da diyebiliriz. Paellanın hiç değişmeyen temel malzemeleri pirinç ve safran.