<
Modoratör
Yeni Üye
Pogaca pistikten sonra nasil Yumusatilir?
Poğaçaların soğumasını beklemeyiniz vakit kaybetmeden poğaçaların üzerini nemli bir bezle kapatınız. Nem yumuşamasına neden olacaktır. – Tavanın içerisine 2 ile 3 damla su ilave ederek sertleşmiş poğaçayı tavanın içerisine koyunuz ve suyu içerisine çekerek yumuşamasını sağlayınız.
Pogacayi ne yumusak yapar?
Malzeme listesinde yer alan süt ve su gibi sıvı malzemeleri ılık bir şekilde kullanmalısınız. Pofuduk poğaçalar yapmak, o poğaçaların yumuşacık olmasını sağlamak istiyorsanız tüm malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz yetmez. Kullanacağınız süt ve suyun ılık olması gerekir.
Poğaça piştikten sonra nasıl muhafaza edilir?
Poğaça piştikten sonra nasıl muhafaza edilir?
Poğaçalarınız ve ekmekleriniz için; pişip oda sıcaklığında dinlendikten sonra eğer hemen tüketmeyeceksiniz buzdolabı poşetine yerleştirerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp ısıtarak tüketebilirsiniz.
Pişmiş poğaça nasıl ısıtılır?
Yenileceği zaman derin dondurucudan çıkarttığınız poğaçaları çözülmesini bekleyip, fırına koyup 150-160 derecede 10 dakika kadar ısıtmanız poğaçaların yeni yapılmış gibi taptaze hale gelmelerini sağlıyor.
Poğaça fırında hangi ayarda pişer?
Ele yapışmaması için şekil verilirken sıvı yağ kullanılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür susam çörek otu ya da haşhaş ile süslenir. 200 derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişirilir. Poğaça yaparken alt üst fırın ayarını tercih edin ve fan kullanmayın.
Pogaca icin firin onceden Isitilir mi?
Pogaca icin firin onceden Isitilir mi?
Poğaça pişirmek için en uygun ısı, 170 ila 180 derece arasındadır. Hazırladığınız poğaçaları 175 derecede ısıtılmış fırında, 20 ila 25 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra fırından çıkararak servis edebilirsiniz.
Hamurun yumuşak olması için ne yapılır?
Yumuşacık bir poğaça hamuru yapmak isterseniz mutlaka mayalı poğaça hamurlarını tercih edin. Kabartma tozlu poğaça hamurları da puf puf kabarır ancak mayalı hamurlar bu konuda çok daha fazla başarılı. Maya hamurlara çok daha yumuşacık bir kıvam verir. Maya olarak da yaş maya veya kuru maya kullanabilirsiniz.