Modoratör
Yeni Üye
Psikoeğitim grupları nelerdir?
Bunlar; psiko-eğitim/rehberlik grupları, danışma/kişilerarası problem çözme grupları, psikoterapi/kişiliği yeniden yapılandırma grupları ve görev/iş yönelimli gruplardır.
Psikoeğitim nasıl yapılır?
Psikoeğitim nasıl yapılır?
Psikoeğitim, danışana ruhsal rahatsızlığı, eğer gerekliyse ilaçlar, rahatsızlığını tetikleyen etmenler ve bilişsel davranışçı terapinin esaslarıyla ilgili bilgi verme sürecidir. Psikoeğitim bir terapist tarafından sözel olarak verilebilir veya yazılı bir formatta broşür veya el kitabı olarak dağıtılabilir.
Psikoeğitim kim verebilir?
Psikoeğitim kim verebilir?
Psikoeğitim hem hasta hem de ailelerine yönelik olabilmektedir Hasta ve ailelerinin başvurduğu her yerde özellikle toplum ruh sağlığı merkezlerinde hemşirelerin, psikoeğitimleri mutlaka yapmalıdır.
Grup Rehberlik Etkinlikleri nedir?
Özgüven grup rehberliğini "bireyin gelişmesine, kendisini ve olanakları tanımasına,gerçekçi ve uygun planlar ve seçimler yaparak kendisini yönlendirmesine ilişkin grup etkinlikleri ve süreçleri olarak tanımlamaktadır.
Psikoeğitim programları nelerdir?
Psikoeğitim programları nelerdir?
Psikoeğitim Programları & Grupla Psikolojik Danışma Oturumları
- Sınır Koyma Psikoeğitim Programı
- Öfke Kontrolü Psikoeğitim Programı
- Özgüven Geliştirme Psikoeğitim Programı
- Verimli Ders Çalışma Psikoeğitim Programı
- Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı (SAMBA) Psikoeğitim Programı
Grup rehberliği kaç kişiyle yapılır?
Grup rehberliği kaç kişiyle yapılır?
Grup rehberliği hizmeti 10-15 kişilik gruplarla ya da sınıftaki tüm öğrencilerle yürütülen hizmetlerdir. Bireyin gelişmesine, kendini ve olanakları tanımasına, gerçekçi ve uygun planlar, seçimler yaparak kendisini yönlendirmesine ilişkin grup etkinlikleri ve süreçlerdir.
Grup terapileri nelerdir?
Grup terapisi, psikoterapi tekniklerinin bir grup danışanda uygulanmasıdır. Grup içerisindeki bireylerin sözel ya da davranışsal girişimlerle semptomlarını gidermeyi, uyuma yönelik olmayan davranışlarını değiştirmeyi ya da diğer bir ifadeyle kişilik değişimini hedefler.
Psikoeğitim konuları nelerdir?
Psikoeğitim konuları nelerdir?
Örneğin öğrencilerin etkili çalışma becerilerini artırmak için hazırlanacak bir psiko-eğitim programının içeriğinde motivasyon, çalışma engelleri, öğrenme stilleri, programlı çalışma, kendini kontrol edebilme, sınav kaygısı vb. konulara yer verilebilir.
Psikoeğitim programları nedir?
Psikoeğitim programları nedir?
Psikoeğitim programları okul PDR servislerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde, özel danışma merkezlerinde ve kliniklerde çalışan tüm psikolojik danışmanların sıkça kullandığı kaynaklar arasında yer alır. Grupla danışma oturumları ve psikoeğitim oturumları, terapötik müdahale açısından en etkili enstrümanlardır.
Referans grupları kaça ayrılır?
Referans grupları, "üyelik", "özlem"" ve "istenmeyen" gruplar olarak ayrılır (Tek, 1997, s. 201). Referans grupları, tüketici için önemli olan ve bireyin tutum ve davranışlarını şekillendiren sosyal gruplar olarak tanımlanır (Hsu vd., 2006, s. 475).
Referans grupları ve aile nedir?
Referans grupları ve aile nedir?
Referans grubu kişinin tutumlarını, fikirlerini, değer yargılarını ve davranışlarını doğrudan etkileyen bir insan topluluğudur. Bu grup aile ve diğer yüz yüze ilişkilerin olduğu yakın çevre (arkadaşlar, komşular, meslektaşlar kurum ve kuruluşlar vb.)
Psikoeğitim nedir psikoloji?
Psikoeğitim nedir psikoloji?
Okullarda psikoeğitim nedir?
PSİKOEĞİTİM PROGRAMI Öğrencilere kendi tepkilerini anlama ve paylaşma olanağı vererek tepkilerinin doğal olduğunu göstermek ve öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek. 3. Okul sistemi ile öğrenciler arasında yaşantıların paylaşılmasını sağlayarak, iletişimi geliştirmek ve öğrencilerin okul ile bağını güçlendirmek.