Son Konular

PTT yuzde kaci devletin?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

PTT yüzde kaçı devletin?

PTT
Önceki kurumlar | Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü
Türü | Posta örgütü
Bağlılığı | Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Üst kuruluş | Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

PTT Türkiye kart çıktı mı?

PTT Türkiye kart çıktı mı?
PTT, Türkiye Kart'ı çıkarıyor: Her ilde tek ulaşım kartı

Türkiye kart çıktı mi?

Türkiye kart çıktı mi?
Yalova PTT Başmüdürü Selçuk Tokay, Türkiye Kart uygulamasıyla birlikte Türkiye'deki farklı şehirlerde tek bir ulaşım kartının kullanılabileceğini belirtti. Tokay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulan Türkiye Kart uygulamasının tüm belediyelerce kullanılmasının da teşvik edildiğini dile getirdi.

PTT kim tarafından kuruldu?

Osmanlı İmparatorluğuPTT / KurucusuOsmanlı İmparatorluğu, Osmanlı Devleti veya Batı kroniklerindeki kullanımlarca Türk İmparatorluğu, 1299 yılında Oğuz Türklerinden Osman Gazi'nin kurduğu Osmanoğlu Hanedanı'nın hükümdarlığında Orta Çağ'dan Yakın Çağ'a kadar varlığını sürdürmüş bir imparatorluktur. Vikipedi

PTT kamunun mu?

PTT kamunun mu?
1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.

Türkiye kart Ne Zaman Çıkacak 2022?

Türkiye kart Ne Zaman Çıkacak 2022?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Kart (TRKart) Projesi'nde sistemin hem kartlı hem de dijital platformda kullanılabileceğini açıkladı. Pilot uygulama kapsamında 2022 yılı üçüncü çeyreğinde en az bir ilde TRKart kullanılmaya başlanacağını açıklandı.

Türkiye kart nereden alınır?

PTT şubelerinden alınacak Türkiye Kart, ulaşımda kullanılacak ayrıca her türlü kredi kartı işlemi de yapılabilecek. Vatandaşlar üzerinde isimleri bulunan kart ile Türkiye genelinde metro, otobüse, vapur ve metrobüse binebilecek. 'Türkiye Kart' sadece ulaşımda değil her türlü finansal işlemde de kullanılabilecek.

PTT hangi padişah zamanında kuruldu?

PTT hangi padişah zamanında kuruldu?
Osmanlı Sultanı Abdülmecit'in 175 yıl önce kurduğu PTT, dünya şirketi olma yolunda adım attı.

PTT kamu tüzel kişisi mi?

PTT kamu tüzel kişisi mi?
Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü Ana Statüsü 22.02.2000 tarih, 23972 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kuruluşumuz 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir Kamu İktisadi Kuruluşudur.

Tek kart uygulaması nedir?

Platforma üye olan şirketler aracılığıyla, Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçiliyor. Sistemle tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Metro, otobüs, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilecek.

PTT kurum mu kuruluş mu?

PTT kurum mu kuruluş mu?

PTT Genel Mudur?

PTT Genel Mudur?
7 Ocak 2020'de PTT AŞ Genel Müdürü görevine atanan Sayın Hakan Gülten, 27 Mart 2020 tarihinden itibaren de aynı zamanda PTT AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, 28/04/2021 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmıştır.

PTT Bank kime satıldı?

2005 yılında özelleştirme çalışmaları nedeniyle Telekomünikasyon kısmının hisselerinin çoğunluğu hatırlayacağınız gibi Suudi Arabistan merkezli Oger grubuna satıldı. Zaten PTT'de 2013 yılında Anonim Şirket haline dönerek Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi unvanını aldı.

PTT devlet memuru mu?

PTT devlet memuru mu?
(1) Bu Yönetmelik, PTT Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 8/6/1984 tarihli ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi olarak istihdam edilen personeli kapsar.

PTT kime ait?

PTT kime ait?
PTT şuan resmi olarak Varlık Fonu, yani devlete ait şirketlerin yönetildiği en üst kurumun yönetimindedir. Varlık Fonu ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

PTT Genel Kurulu kimlerden oluşur?

YÖNETİM KURULU
- Gökhan TUNCER. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Medya Dairesi Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi.
- Şaban YÜKSEL. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Satın Alma Daire Başkanlığı Daire Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi.
- Abdulkadir KARABOĞA. PTT A.Ş. Mardin Başmüdürlüğü Başmüdür Yönetim Kurulu Üyesi.

PTT Bank hangi bankaya ait?

PTT Bank hangi bankaya ait?
PTT kredi anlaşmalı bankalar konusunda sadece Aktif Bank işle çalışır. PTT'nin Aktif Bank dışında herhangi bir bankayla kredi anlaşması bulunmamaktadır.

PTT Kimin 2022?

PTT Kimin 2022?
PTT'nin sahibi de PTT'nin sahibi olan Türkiye Varlık Fonu'dur.

PTT Kargo çalışanları memur mu?

PTT Memurları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personelle ilgili olarak belirlenmiş hükümlerine tabi tutulmadan; idari hizmet sözleşmesi ile "sözleşmeli çalışan" olarak PTT'de çalışabilirler.

PTT çalışanları ne kadar maaş alıyor?

PTT çalışanları ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Posta Dağıtım Görevlisi | 4.580 | 4.670

PTT, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir kurumdur. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olan PTT, Türkiye'nin posta örgütüdür. Üst kuruluşu ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıdır. PTT, 1299 yılında Osmanlı Sultanı Abdülmecit döneminde kurulmuştur ve uzun bir geçmişe sahiptir.

PTT Türkiye Kart uygulaması ile Türkiye'deki farklı şehirlerde tek bir ulaşım kartının kullanılabilmesi hedeflenmektedir. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar toplu taşıma araçlarında kolaylıkla seyahat edebileceklerdir. Türkiye Kart'ın 2022 yılı üçüncü çeyreğinde pilot uygulama ile kullanılmaya başlanması planlanmaktadır.

PTT, 1954 yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsündeyken, 1984 yılında çıkarılan bir KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu statüsüne geçirilmiştir. Dolayısıyla PTT, bir kamu iktisadi kuruluşudur.

PTT, Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü Ana Statüsüne göre bir Kamu İktisadi Kuruluşu ve Kamu iktisadi teşebbüslerine tabi bir kurumdur. 22.02.2000 tarihli ve 23972 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren bu statü ile PTT'nin kamu tüzel kişiliği kesinleşmiştir.

PTT, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Türkiye Varlık Fonu'na ait olan PTT, kamu şirketlerinin yönetildiği en üst kurum olan Varlık Fonu'nun yönetimindedir. Varlık Fonu ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

PTT'nin Genel Müdürü, 7 Ocak 2020 tarihinde PTT AŞ Genel Müdürü görevine atanan Hakan Gülten'dir. Gülten aynı zamanda PTT AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

PTT Bank, özelleştirme çalışmaları sonucunda 2005 yılında Suudi Arabistan merkezli Oger grubuna satılmıştır. PTT'nin 2013 yılında Anonim Şirket haline dönüşmesiyle, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi unvanını almıştır.

PTT, çalışanlarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların hükümlerine tabi tutar. PTT çalışanları, Devlet memurları kanununa göre istihdam edilen personel olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda, PTT çalışanları devlet memuru statüsündedirler.

Saglik ocaklarini kim denetliyor?

Ali Babanin Ciftligi sarkisini kim yazdi?

1. Konular

1. 1.264.302
  2. Mesajlar

1. 1.661.188
  3. Kullanıcılar

1. 31.299
  4. Son üye

Geri
Üst Alt