- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -14
- Meslek
- Webmaster
RDP portu nasıl açılır?
Tüm Aşamaları Tek Tek Ele Alacağız ve Sonucu Birlikte İzleyeceğiz.
- Adım 1:Varsayılan Rdp Portunu Öğrenmek. Adım 2:Windows Uzak Masaüstü Hizmetini Etkineştirmek.
- Adım3:Modemde Port Açmak. Adım 4

- Adım 5:Sistemi Çalıştığını Kontrol Etmek. Adım 6:Kullanmaya Başlamak.
RDP portu nasıl değiştirilir?
Remote Desktop Connection İçin Varsayılan Port Nasıl Değiştirilir…
- Run'ı açıp regedit.exe'yi çalıştırıyoruz,
- Sırasıyla: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber isimli kayda sağ tıklayıp Modify diyoruz,
RDP yetkisi nasıl verilir?
Masaüstünden Bilgisayarıma sağ tuşa basarak 'Yönet' kısmına basıyoruz. Buradan Yerel Kullanıcılar ve Gruplar sekmesinden Kullanıcıları seçiyoruz. Boş sayfaya gelerek mouse'muzun sağ tuşuna basarak yeni bir kullanıcı oluşturacağız. 'Parola her zaman geçerli olsun' sekmesini seçebilirsiniz.
RDP yetkisi nedir?
RDP "Remote Desktop Connection" Windows çalıştıran bir bilgisayara, Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanarak, aynı ağa veya İnternet'e bağlı olan ve Windows çalıştıran başka bir bilgisayardan erişebilirsiniz.
445 portu microsoftun kullandığı bir port sonuçta. Bu portu dışarıdan içeri kapattığınız zaman bir sorun yaşamazsınız. SMB portu windows sistemlerde dosya ve yazıcı paylaşım hizmeti vermesine ve makineler arası dosya paylaşımı yapılmasına olana sağlar.
RDP nasil kullanilir?
Bağlanmak istediğiniz bilgisayarı uzak bağlantılara izin verecek şekilde ayarlayın:
- En son Windows 10 Pro sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
- Hazır olduğunuzda, Başlat > Ayarlar > Sistem > Uzak Masaüstü'nü seçin ve Uzak Masaüstünü Etkinleştir'i açın.
- Bu bilgisayarın adını Bu bilgisayara bağlanma'nın altına not edin.
RDP saldırısı ne demek?
Microsoft'un Uzak Masaüstü Protokolü (RDP), Windows sistemlerine uzaktan bağlanmak için kullanılır. Bir RDP saldırısında, suçlular RDP hizmetlerinden yararlanarak, kurumsal ağlara erişebilir. Bunu yapmak korkutucu bir şekilde kolaydır, çünkü birçok kuruluş RDP hizmetlerini uygunsuz erişimden korumakta başarısızdır.