Modoratör
Yeni Üye
Reçele limon tuzu yerine limon suyu kullanılır mı?
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
Reçelin sulu olmaması için ne yapmalı?
Reçelin sulu olmaması için ne yapmalı?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Reçel yaparken neden limon suyu konur?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır.
Reçel yaparken su konulur mu?
Reçel yaparken su konulur mu?
Vişnenin süzülmüş suyu reçel pişerken reçele eklenir de birlikte pişirilirse reçele eklenen şeker vişneye az geliyor birde vişne suyu reçeli çok sulandırıyor ve vişne çok sulu oluyor sonra reçel pişerken koyulaşsın diye çok kaynatmak gerekiyor.
Marmelata limon sıkılır mı?
Armut Marmelatı Bir kilogram meyveye 1 bardak su koyarak kapalı bir tencerede meyveler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kevgirden veya ezme makinasından geçirilerek ezmesi elde edilir. 750 gr. şeker, 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Çilek reçeline limon mu limon tuzu mu?
Çilek reçeline limon mu limon tuzu mu?
Yoğunluğu fazlalaşınca tırnağınızın üzerine çok az reçel kıvamından koyun eğer sağa sola akmıyorsa olmuş demektir. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler.
Reçeli koyulaştırmak için ne yapmak lazım?
Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek.
Çilek reçeli yaparken limon ne zaman konur?
Çilek reçeli yaparken limon ne zaman konur?
Reçel ve marmelatlarda şekeri kestirmek için limon suyu ya da limon tuzu sulandırarak kullanılır. Bu işlem yoğunlaşıp kıvama gelen reçel ocaktan alınmadan 2-3 dakika önce yapılır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için "Kıvama gelen reçelin içine limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alın."
Reçelin şerbeti nasıl yapılır?
Bir tencerede toz şeker, su şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Şurubun kıvama geldiğini anlamak için bir kaşığın ucu ile alınan şurup tabağa damlatılır. Kıvamını almışsa içine meyveler eklenir.
Marmelata limon tuzu konur mu?
Marmelata limon tuzu konur mu?
Marmelatlara da reçel gibi ateşten indirmeden önce limon ya da limon tuzu eklemek gerekir. Marmelattan bir parçayı tabağa koyup soğuttuğunuzda tabak sağa sola sallandığında akmıyorsa kıvamını bulmuş demektir.
Reçele limon ne zaman sıkılır?
3 kilo çilek Receline ne kadar limon tuzu konur?
3 kilo çilek Receline ne kadar limon tuzu konur?
Malzemeler 3 kilo çilek 3 kilo şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Reçel Tarifleri

2 kilo çilek reçeline ne kadar limon tuzu konur?
Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2kilogramçilek.
- 8su bardağıtoz şeker.
- 1çay kaşığı (tepeleme)dövülmüş limon tuzu(arzuya göre 1 adet limonun suyu)