Robert Andrews Millikan kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.070.115
Robert Andrews Millikan Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Robert Andrews Millikan, 22 Mart 1868 tarihinde Morrison, Illinois, ABD'de doğdu. Babası bir Kongregasyon bakanı, annesi ise eski bir öğretmendi. Millikan, çocukluğunu Iowa'da geçirdi ve burada yerel okullarda eğitim gördü. 1891 yılında Oberlin Koleji'nden mezun olduktan sonra, fizik alanında daha fazla eğitim almak için Columbia Üniversitesi'ne katıldı. 1895 yılında doktorasını tamamlayarak, ABD'de fizik alanında doktora derecesi alan ilk kişilerden biri oldu.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Millikan'ın kariyeri, 20. yüzyılın başlarında bilim dünyasına yaptığı katkılarla dikkat çekmektedir. 1909 yılında, elektronun yükünü ölçmek için yaptığı yağ damlası deneyi, onun en bilinen çalışmalarından biri haline geldi. Bu deney, elektronların yükünü daha önce hiç olmadığı kadar kesin bir şekilde ölçmüştür. 1923 yılında, Millikan bu çalışmasından ötürü Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.

Başlıca Eserleri ve Başarıları
Millikan'ın bilimsel kariyeri boyunca birçok önemli eseri ve başarısı bulunmaktadır. Yağ damlası deneyi ile tanınmasının yanı sıra, fotoelektrik etki üzerine yaptığı çalışmalar da büyük ilgi görmüştür. Bu çalışmalar, Albert Einstein'ın teorilerini deneysel olarak doğrulamaya yardımcı oldu. Millikan ayrıca, bilim eğitimi üzerine yazdığı kitaplar ve makalelerle de bilinir.

Kişisel Yaşamı
Millikan, 1902 yılında Greta Erwin Blanchard ile evlendi ve çiftin üç çocuğu oldu. Millikan, ailesine ve bilimsel çalışmalarına olan bağlılığıyla tanınıyordu. Hayatı boyunca, bilimsel araştırmaların yanı sıra, genç bilim insanlarının yetişmesine de katkıda bulundu.

Mirası
Robert Andrews Millikan, bilime yaptığı katkılar sayesinde modern fiziğin gelişimine önemli bir etki yapmıştır. Elektronların yükünü ölçme konusundaki çalışmaları, kuantum fiziğinin temellerini atmıştır. Millikan, 19 Aralık 1953 tarihinde Pasadena, Kaliforniya'da hayatını kaybetti. Ölümünden sonra, onun adı birçok bilimsel ödül ve burs ile onurlandırılmıştır.

Daft Punk kimdir?

Havel Vaclav kimdir?

1. Konular

1. 1.273.941
  2. Mesajlar

1. 1.671.095
  3. Kullanıcılar

1. 31.325
  4. Son üye

Geri
Üst Alt