Modoratör
Efsanevi Üye
Rokfor peyniri hangi sütten yapılır?
Dünyada benzeri bulunmayan bu köy ününü kökleri çok derinlere uzanan ve olağanüstü bir kültür mirasının ürünü olan Rokfor peynirinden almaktadır. Rokfor peyniri Causses de l'Aveyron bölgesi koyun- larının çiğ sütünden yapılan, ince kabuklu, içi küflü ve damarlı, güzel kokulu ve tereyağı yumuşaklığında bir peynirdir.
Süte neden nişasta katılır?
Süte neden nişasta katılır?
* Sütü daha yağlı kıvamda göstermek için un ve nişasta katılıyor. * Bakteriyel faaliyeti önlemek için formaldehit, borik asit, hidrojen peroksit gibi bakteri öldürücü özellikte maddeler katılıyor. Bu maddeler zararlı bakterileri yok ederken yararlı olanları da yok ediyor.
Rokfor peyniri hangi küften yapılır?
Gerçek rokfor peynirinde koyun sütü kullanılır ve kendine has maya ile mağaralarda üretilir. Bir çeşit küf çürüğü olan Penicillium Roquefort kullanılarak elde edilen peynir mavi renge sahip küfleri ile karakterizedir.
Rokfor peyniri kaç kilo sütten yapılır?
Rokfor peyniri kaç kilo sütten yapılır?
Rokfor peyniri öbür peynirlere oranla verimli bir peynirdir. 100 kilo koyun sütünden 18 kilo rokfor peyniri elde edilmektedir.
Sütte nişasta olduğu nasıl anlaşılır?
Bir yemek kaşığı süt, iki tatlı kaşığı kadar su ile kaynatılır. Kaynatılan karışım oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine 4-5 damla iyot eklenir.İyot eklendikten sonra rengi değişmezse organik süttür ve nişasta karıştırılmamıştır.
Çiğ süte süt tozu karıştırıldığı nasıl anlaşılır?
Çiğ süte süt tozu karıştırıldığı nasıl anlaşılır?
Süte su katan sahtekar satıcılar yoğurtta kıvam tutsun diye içerisine süt tozu ilave ederek tüketicinin hileyi fark etmemesini sağlarlar. Su katılmış süt eğer süt tozu katılmamış ise çok sulu olacaktır. Eğer süt tozu katılmış ise normal yoğurt kıvamı olabilir ancak yağı çok az olacaktır.
Laktozsuz sütler nelerdir?
Laktozsuz süt, sütte yer alan laktoz içeriğinden dolayı laktoz intoleransı gelişen kişiler için özel olarak üretilen bir süt çeşididir. Laktozsuz sütün içeriğinde normal sütten farklı olarak laktaz enzimi ilave edilir ve bu enzim sayesinde laktoz bağırsaklara gitmeden parçalanır.