Modoratör
Yeni Üye
Rus pastası nedir?
Pandispanya, krema ve meyve ile hazırlanan rus pastası, Rus mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alır. Kat kat hamur ile hazırlanan bu pastanın yapımında bal kullanılır.
Ballı Rus pastası nedir?
Ballı Rus pastası diğer adıyla medovik pasta, pastaların en güzellerinden biri! Kat kat muhteşem lezzetiyle çay saatlerine farklı bir tatlı tarifi arayanlar için geliyor. Ağızda dağılan kıyır kıyır hamuru, arasındaki hafif kremasıyla yemelere tek kelimeyle doyamayacaksınız.
Marlenka nasıl servis edilir?
Marlenka nasıl servis edilir?
Kat kat pişirdiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine ince bir şekilde krema sürerek yayın. Kremanın üzerine ufalanmış fındıkları serpiştirin. Ardından ikinci keki alın ve bu işlemi kek katları bitene kadar uygulayın. En üst kısma krema sürün ve fındık serpiştirerek servis edin.
Pastamia evde nasıl yapılır?
Pastamia evde nasıl yapılır?
Pastamia Tarifi – Ballı Cevizli Pasta Nasıl Yapılır?
- Tencereyi orta ateşte ocağa alıp 200 gr margarini eritiyoruz.
- 200 gr toz şeker ilave ediyoruz.
- 3 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
- Kısık ateşe alıp köpürünceye kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Köpürdükten sonra 1 çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz.
Marlenka pasta nereye ait?
Marlenka, Eski Sovyetler Birliği ülkesinde en popüler olan eski bir kektir. Ana malzemesi bal ve yoğunlaştırılmış sütten yapılan marlenka tatlısı, uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiştir. Krema dolgulu pandispanya katmanlarından oluşan marlenka damaklarda bıraktığı lezzet ile adeta iz bırakıyor.
Rus pastası nasıl yapılır?
Ballı Rus pastası (medovik) tarifi Nasıl yapılır? Orta boy bir sos tenceresine bal, şeker ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ara ara şeker eriyinceye kadar aşağı yukarı 5-7 dakika çırparak eritin. Şeker erir erimez ateşten alın ve hala sıcakken çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Marlenka nereye ait?
Marlenka nereye ait?
Kutu ağırlığı 800 gramdır ve 100'er gramlık 8 parça olarak porsiyonlanabilir. Soğuk, ılık ve sıcak olarak servis edilebilir. Marlenka sadece Çek Cumhuriyeti'nde üretilmektedir.
Fıstık rüyası pasta nasıl yapılır?
Fıstık rüyası pasta nasıl yapılır?
Fıstık Rüyası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi yapalım.
- Ve kelepçeli kek kalıbımıza koyup 190 derece fırınımız da pişirelim.
- Kek kalıbımın boyutu 26 cm kekimizi küçük kalıpla yapmayalım .
- Pasta kremamizin içine 2 yemek kaşığı nişasta koyalım ve tekrar 2 dakika çırpalım.
Ballı medovik tatlısı nasıl yapılır?
Medovik kremasi nasil yapilir?
Medovik ya da bazılarının dediği gibi medovik pasta kreması nasıl hazırlanır? Bu pastanın kreması çok kolay, sadece sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Medovik pasta nerenin?
Medovik pasta nerenin?
Medovik, bilinen bir diğer adıyla "Ballı Cevizli Rus Pastası". Medovik'in anlamı Rusça bal anlamına gelen Med (мёд) kökünden gelmektedir. Rus pastası olarak bilinse de aslında bir "Slav Pastası" demek daha doğru olacaktır. Çünkü Ukrayna, Belarus, Polonya gibi ülkelerde de bilinen ve popüler bir pastadır.
Marlenka pasta nedir?
Marlenka pasta nedir?
Marlenka, genellikle medovik diye bilinen ve Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin mutfaklarında çok sık görülen ballı pastanın bir versiyonu. Süt reçeli de diyebileceğimiz kondanse (yoğunlaştırılmış) süt ve fındık ile lezzet kazanan bu pasta, çok zor ya da zahmetli gibi görünebilir ama lezzeti her şeye değer.
Ballı Rus tatlısı nasıl yapılır?
Kardinal pasta nerenin?
Şarlot pastası
Charlotte pastası
Maraschino kiraz, muz, fıstık ve ladyfinger bisküvilerle süslenmiş Charlotte Russe
Ülke(ler) | Avusturya, Fransa, Rusya
Türü | Pasta
Tipi | Kalıplanmış
Fıstık rüyası nedir?
Fıstık rüyası nedir?
Fıstık rüyası dondurulmuş bütün bir pastadır. (Max. 12 dilim servis için uygundur. Ürünlerimiz Dilimli olarak servis edilmektedir. )