T
theking
Rus Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolu kakao
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Kreması için;
400 gram labne peyniri
Yarım su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 kutu krema
1 paket vanilyalı puding
Rus Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;Öncelikle oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı ve un hariçindeki tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzeri için küçük bir parça ayırıp fırın kağıdı geçirilmiş 24-26 cm'lik kelepçeli kek kabına hamuru kenarlara taşacak şekilde yerleştirin kenara alın.
Kreması için; Labneyi, şekeri, vanilyalı bir kaba alıp çırpın.
Kremayı, unu ,puding tozunu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tek tek yumurtaları ekleyip karışıma yedirin.
Kremayı kalıba döküp ayırdığımız hamuru inceltip üzerine gelişi güzel dizelim.
Fırınım tabanına bir kaba su koyup önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayarda 40-45 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırını kapatıp kapağını aralayıp pastayı yarım saat öyle bekletip çıkaralım en az 5-6 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Rus Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolu kakao
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Kreması için;
400 gram labne peyniri
Yarım su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 kutu krema
1 paket vanilyalı puding
Rus Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;Öncelikle oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı ve un hariçindeki tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzeri için küçük bir parça ayırıp fırın kağıdı geçirilmiş 24-26 cm'lik kelepçeli kek kabına hamuru kenarlara taşacak şekilde yerleştirin kenara alın.
Kreması için; Labneyi, şekeri, vanilyalı bir kaba alıp çırpın.
Kremayı, unu ,puding tozunu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tek tek yumurtaları ekleyip karışıma yedirin.
Kremayı kalıba döküp ayırdığımız hamuru inceltip üzerine gelişi güzel dizelim.
Fırınım tabanına bir kaba su koyup önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayarda 40-45 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırını kapatıp kapağını aralayıp pastayı yarım saat öyle bekletip çıkaralım en az 5-6 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Rus Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı