haberci
Efsanevi Üye
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır
Sahte Balı Nasıl Anlarız
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir
Balın kesafeti (yoğunluğu) fazla, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Çiçek balı süratli, çam balı ise daha yavaş akar
Reel bal kaşıkla alındığı vakit kesintisiz gelir Buzdolabında takriben bir ay bekleyen balın krem veya tereyağ kıvamına gelmesinin balın reel olduğunu gösteriyor Sabit kalem (kuşun kalem yok ucu ıslandığı zaman mor renk yazar) alın bala sırık kısımını daldırın sonradan parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir Zeytin yağının donması gibi kavanozun daha aşağı kısımları donma yapar ise hakiki baldır Sahte balın rengi biraz daha açıktır, olağan balın kokusu yoktur Adi balın kıvamı azıcık daha katıdır Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran fazla daha fala keskindir Fazla yendiği vakit genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz hakiki baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı içki olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş (Bu süre balınçeşidine kadar değişir) vay bu bonbon yaptı, kandırıldımdemeden azıcık düşünmeliymişiz (dikkat kristalize olan reel bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar)
özel baskı *
Sahte Balı Nasıl Anlarız
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir
Balın kesafeti (yoğunluğu) fazla, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Çiçek balı süratli, çam balı ise daha yavaş akar
Reel bal kaşıkla alındığı vakit kesintisiz gelir Buzdolabında takriben bir ay bekleyen balın krem veya tereyağ kıvamına gelmesinin balın reel olduğunu gösteriyor Sabit kalem (kuşun kalem yok ucu ıslandığı zaman mor renk yazar) alın bala sırık kısımını daldırın sonradan parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir Zeytin yağının donması gibi kavanozun daha aşağı kısımları donma yapar ise hakiki baldır Sahte balın rengi biraz daha açıktır, olağan balın kokusu yoktur Adi balın kıvamı azıcık daha katıdır Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran fazla daha fala keskindir Fazla yendiği vakit genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz hakiki baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı içki olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş (Bu süre balınçeşidine kadar değişir) vay bu bonbon yaptı, kandırıldımdemeden azıcık düşünmeliymişiz (dikkat kristalize olan reel bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar)
özel baskı *