☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Sanirsam kelimesi dogru mu?

Zeberus

Administrator
Yönetici

Sanırsam kelimesi doğru mu?​

Kelimenin doğrusu “sanırım” olmalıdır.

Sanırim ne demek?​

Sanırım ne demek? galiba, büyük ihtimalle, düşündüğüm kadarıyla, kişinin emin olmamakla beraber, sanmasıyla ilgili olan.
Sanirsam ne anlama gelir?
yani -arsam, -ersem şeklinde söyleyişler o eylemde bulunduğumuz varsayımını belirtmek için kullanılır. ancak kişi sanıp sanmadığını sanıyor olamaz. yani ya öyle sanıyordur yada öyle sanmıyordur. sanırsam diyerek sandığını sanabileceği ihtimali üzerine konuşmuş olur ve bu da pek manalı olmaz.

Faliba ne demek?​

Galiba kelimesi Türkçe’de “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” anlamına gelir. Arapça ġālibā غالبا z “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” fiilinden alıntıdır.

Ya diye bir kelime var mı?​

Ya kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Ya kelimesi Arapça kökenlidir.
Zannetmiyorum anlamı nedir?
“zannetmiyorum” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. SANMIYORUM ÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM MANASINA GELiR.
algılamak, duymak, duyumsamak, sezmek, sezinlemek.
rayiha hoş koku anlamındadır 🙂 sagopa kajmer şarısında ‘senden gelen güller artık rayihasız’ diyerek anlamını en güzül şekilde yansıtmıştır 🙂 zaten rayiha benim en sevdiğim 4 yaşındaki kuzenim o benim aşkımmmmmmmmmmm ilk zaten onun adına bakdım.çok sekerrr 🙂 Güzel koku.
Galiba eski Türkçede ne demek?
galiba / galibâ / gâliba / غالبا Tahminen. Çok zaman. Her halde.

Derinden hissetmek ne demek?​

derinden hissetmek, çok emin olmak.

Müsekkin olmak ne demek?​

MÜSEKKİN Nedir Anlami MÜSEKKİN: Teskin eden, sükun veren. Elem ve ağrıyı izâle eden.
Arapça rayiha ne demek?
Rayiha kelimesi Türkçe’de “güzel koku, parfüm” anlamına gelir. Arapça rwḥ kökünden gelen rāˀiḥat رائحة z “güzel koku, parfüm” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça rūḥ روح z “soluk, nefes, koku” sözcüğünün fail dişil (müennes, feminine) halidir.