- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -149
- Meslek
- Webmaster
Sayaçta hangi değerler okunur?
T1: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gündüz tüketimi miktarını gösterir. T2: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında puant (akşam) tüketim miktarını gösterir. T3: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gece tüketim miktarını gösterir.
Su sayacını kim değiştirir?
Abone tesisatlarına takılı olan mevcut su sayaçları; çalışmama, patlak olma, periyodik muayene yapılmama (10 yılda bir muayene edilip damgalanmama), standart dışı olma, yüksek tüketime itiraz edilme gibi nedenlere bağlı olarak İdare tarafından değiştirilmektedir.
Akıllı sayaç nasıl çalışır?
Akıllı elektronik sayaç nasıl çalışır? Elektrik sayaçları tüketilen enerji miktarını ölçmeye yarar. Sayaçlar bağlantı gücü belirtirken kW cinsinden, harcanan elektrik enerjisini ise kilovat saat (kWh) olarak gösterirler. Elektrik dağıtım şirketleri sayaçlardan okunan miktarları kaydeder ve tedarik firmalarına aktarır.
Elektrik sayacının hangi daireye ait olduğu?
Elektrik sayaç numarası faturada sayaç no satırında ve ya sayacın üzerinde yazar. Faturada ayrıca sayacın markası türü de gösterilmelidir. Sayaç numarası aboneye göre değişiklik göstermeyen sabit bir numaradır. Eğer elinizde fatura yoksa sayaç numarasını elektrik sayacının üzerinden okuyabilirsiniz.
Su sayacını kim öder?
Sayaç değişim bedelleri konusunda ödeme yapacak taraf yasal olarak abonenin kendisidir. Eğer kiracı elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kendi ismine çevirmişse ana borçlu olacaklardır.
Su sayacını kim söker?
Bozulan, patlayan, camı kırık ve mührü kopuk vb. su sayaçlarının mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda abonelerimiz, su faturası ile SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 1 nci kattaki Saha ve Sayaç Kontrol Şefliğine başvurmak zorundadırlar.
Akıllı sayaç nasıl Taktırılır?
Akıllı sayaç şart Tüketimi saat dilimlerine göre ölçebilen akıllı sayaçlara geçmek için elektrik dağıtım şirketine başvuruda bulunuluyor. Elektronik sayacını taktıran abone, üç tarifeli sisteme geçmek için yine dağıtım şirketine başvurabiliyor.
Sayaç endeks numarası nedir?
Sayaç endeksi, abone (tesisat) numarası ve sayaç numarası… Bu numarayı dağıtım şirketine tam olarak nereye gaz vermesi gerektiğini gösteren bir adres gibi düşünebilirsiniz. Sayaç numarası, doğal gaz sayacını ayırt etmeye yarayan seri numarasıdır.