- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
SBS sınavı Ne Zaman?
MEB 2021 yılında LGS sınavının tarihini 6 Haziran Pazar günü olarak belirledi.
MEB SBS seviye belirleme sinavi nedir?
Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ilköğretimin 6, 7 ve 8'inci sınıflarında; görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, müzik, beden eğitimi, rehberlik/sosyal etkinlikler dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders yılı sonunda yapıldığı merkezî sistem sınavlarıydı.
Seviye Belirleme Sınavları'nda (SBS) sorulacak sorular, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil olmak üzere beş dersi kapsayacak.
Seviye Belirleme Sınavı önemli mi?
Dershane içerisinde ihtiyaçlarınıza uygun olarak eğitim alabilmek için seviye belirleme sınavı oldukça önemlidir. Dershane içerisinde alanında uzman eğitimci, idareci ve rehberlik öğretmeninin sağladığı hizmet böylece daha normatif bir yapıya yükselebiliyor.
Seviye Belirleme Sınavı ne için yapılır?
Seviye belirleme sınavları daha kapsamlı yapılır ve seçme amacıyla da kullanılmaz. Süreç içinde öğrenciyi düzeyinden haberdar ederek daha iyi bir seviyeye getirmek için yapılır. Seviye belirleme sınavı yapılacaksa daha geniş kapsamlı, daha sürece yayılı olarak yapılmalıdır.
SBS kaç yıl sürdü?
SBS ilk kez 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır. Seviye Belirleme Sınavı, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında son kez yapılmıştır.
SBS'ye kaç kere girilir?
Nimet Çubukçu, 3 yıl önce Hüseyin Çelik'in uygulamaya koyduğu üç aşamalı SBS'yi kaldırdı. Sınava eskisi gibi sadece 8. sınıfta girilecek.
Seviye Tespit ve İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavına girmek zorunda mıyım? Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlik (Muafiyet) mutlaka girmek zorundasınız. Hazırlık okuyacaksanız da doğru düzeye yerleştirilebilmeniz için Seviye Tespit Sınavına girmelisiniz.
2022 LGS hangi tarih?
Başvuruları okullar tarafından yapılan LGS'nin sınav tarihi ve sınav giriş belgesiyle detaylar haberimizde… LGS 2022 NE ZAMAN? LGS 5 Haziran 2022 Pazar günü uygulanacak.