S
SoruCevap
Guest
Sebzeli Bulgur Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı şehriyeli bulgur
1 adet patlıcan
3 adet biber
4 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 adet tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yağ
Sebzeli Bulgur Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize yağ koyup ocağa bırakıyoruz kızardıktan sonra küp küp doğradığımız patlıcan ve biberleri içine koyup kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri üstüne ekleyip erimesini bekliyoruz salçayı da içine ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra bulyon varsa tavuk suyu tuzumuzu karabiberimizi pul biberimizi kendimize nazaran ayarlayıp ekliyoruz.
En son bulguru ekleyip yettiği kadar da su katıp pişirmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun.
Not: Patlıcanım olmadığı için eklemedim. Patlıcanlı daha hoş.
3 su bardağı şehriyeli bulgur
1 adet patlıcan
3 adet biber
4 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 adet tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yağ
Sebzeli Bulgur Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize yağ koyup ocağa bırakıyoruz kızardıktan sonra küp küp doğradığımız patlıcan ve biberleri içine koyup kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri üstüne ekleyip erimesini bekliyoruz salçayı da içine ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra bulyon varsa tavuk suyu tuzumuzu karabiberimizi pul biberimizi kendimize nazaran ayarlayıp ekliyoruz.
En son bulguru ekleyip yettiği kadar da su katıp pişirmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun.
Not: Patlıcanım olmadığı için eklemedim. Patlıcanlı daha hoş.